Basına çıkan haber sonrası harekete geçen Başkan Toçoğlu, Nida Öğretmene ulaşarak okulun gereklilikleri ile ilgili ellerinden gelen desteği sunmaya hazır olduklarını belirtmişti. Toçoğlu görüşmede, “Türkiye hepimizin. Memleketimizin her bir karış toprağı ayrım gözetmeksizin 78 milyona kucak açıyor. Rabbim gurbette görev yapan tüm öğretmenlerimizin yardımcısı olsun” ifadelerini de kullanmıştı.
Yardımlar Çukurca’ya Ulaştı
Görüşme sonrası Büyükşehir Sosyal Hizmetler ekiplerine gerekli talimatları veren Başkan Toçoğlu, kısa sürede yardımların bölgeye ulaştırılacağı bilgisini paylaşmıştı. Hazırlanan yardım TIR'ı hafta sonu itibariyle Irak sınırındaki köye ulaştırıldı. İçerisinde bilgisayar malzemeleri, sıra, masa, hikâye ve ders kitaplarının yer aldığı ekipmanlar okulda eğitim gören öğrencilerde büyük mutluluk yarattı. Duygularını hazırladıkları dövizler ile paylaşan öğrenciler Başkan Toçoğlu’na teşekkür etti.

Başkan Toçoğlu’na Teşekkür
Sakaryalı öğretmen Nida Toka ise duygularını şu sözlerle ifade etti; “Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne yardımları için çok teşekkür ediyoruz. Biz ve öğrenciler çok mutlu olduk. Büyükşehir Belediyesi sayesinde çocuklar eğitimlerini daha iyi bir şekilde sürdürebilecekler. Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu'na da ayrıca teşekkür ediyoruz.”