Mecliste 8 ilave gündem maddesi ile 78 madde görüşülerek karara bağlandı. Yapılan oylama ile Denetim Komisyonu üyeliğine Recep Boğaz, İsa Sezer, Zeynep Öz, Yakup Ayar, İlhan Filiz seçildi.

Meclis gündemi

Ocak Ayı Meclis Toplantısında: 23. madde komisyona iade olmak kaydı ile ilk 30 madde komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. 31 ile 55. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. 56 ile 71. madde arasındaki 16 madde oy birliği ile kabul edildi. 72 ile 78. madde arasındaki 7 madde ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Hizmet Teşekkürü

Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanı Erkal Etçioğlu, “Öncelikle şehir merkezinde bulanan minibüs durağı düzenlemesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemizden hayata geçirilen poşet uygulaması için Sakaryalılara ücretsiz bez torba veya file dağıtımını talep ediyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ve meclisimizdeki üyelerin ferasetiyle parti ayrımı gözetmeksizin güzel icraatlar hayata geçirdik. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Uyumlu bir süreç

Başkan Toçoğlu, “Görev süremiz boyunca Büyükşehir Meclisimiz çok uyumlu bir çalışma gerçekleştirdi. İttifak sürecinin başlamasından önce de gruplar olarak şehrimize faydalı olacak tüm çalışmalarda birlikte hareket ettik. Hep birlikte geride bıraktığımız süreçte güzel işlere imza attık. Tüm meclis üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Çevre hassasiyeti

Büyükşehir Belediyesi’nin çevre hassasiyetine değinen Toçoğlu, “Tıbbı Atık ve Sterilizasyon Tesisi şehrimizin için çok önemli. Bu tesis ile şehrimizin ve bölgemizin tıbbı atıklarını bertaraf ettik. Çevre hassasiyetimizi her türlü atık konusunda sürdürüyoruz. Atıksu arıtma tesislerimiz ile doğaya atık karışımını önledik. Naylon poşetlerin önüne geçmek için biz de bez poşet için hazırlık yapıyoruz. Öte yandan şehrin en büyük çevre projesi olan SEKAY’la çöpten enerji üretiyoruz” dedi.

Bölgenin en büyük hali

Hal Kompleksi’ne ilişkin maddenin ardından değerlendirmelerde bulunan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak 96 bin metrekare üzerine 80 dükkanın yer aldığı bölgenin en entegre Toptan Sebze ve Meyve Hali Kompleksini inşa ettik. Ana ulaşım aksları üzerinde yer alan tesis hizmete girdiğinde modern ve işlevsel yüzüyle tüm dikkatlerini üzerine çekerken diğer şehirlerimize de örnek bir niteliğe sahip olacak” diye belirtti.