Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Meclis Toplantısı Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Ekrem Yüce’nin başkanlığında toplanan mecliste 3 ilave gündem ile birlikte 51 madde karara bağlandı. Başkan Ekrem Yüce, Şubat Meclis Toplantısında alınan kararların hayırlı olmasını temenni ederek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Yüce konuşmasına mayına basarak şehit olan Selim Gedik ile vefat eden İYİ Parti Meclis Üyesi Ahmet Özbudak’a rahmet dileyerek, yakınlarına sabırlar diledi.

Verimli görüşme
Başkan Ekrem Yüce, ayrıca Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’le çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Azerbaycan bizim kardeşimiz. Yüreğimiz birlikte atıyor. Üzüntümüzü, sevincimizi, hüznümüzü birlikte yaşıyoruz. Bu sebeple Sayın Büyükelçinin ziyaretleri bizi ziyadesiyle memnun etti. Bizim açımızdan hem heyecanlı hem de verimli bir görüşme oldu. 30 yıldır kurtuluş gününü beklediğimiz Karabağ’ın işgalden kurtulmasını konuştuk. Ayrıca şehrimizde Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu iş birliği ile bir caddenin ismini “Fuzuli” olarak değiştiriyoruz. Sizlerin huzurunda bir kez daha Karabağ’da şehit olan tüm soydaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 

Belpaş MÜSİAD üyesi oldu
Başkan Yüce, “Bir gelişmeyi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Büyükşehir Belediyemizin iştiraklerinden BELPAŞ, geçen hafta imzaladığımız protokolle MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği)  üyesi oldu. Şehrimize hayırlı olsun.”

Gündem Maddeleri
1. maddeden 14. maddeye kadar olan gündemler kadar İmar ve Bayındırlık Komisyonundan geldiği şekilde (2, 5 ve 6. Madde hariç) oy birliği ile kabul edildi. 15. madde ile 36. Madde arasında yer alan 32 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonundan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi. 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 45, 46 ve 51.maddeler oy birliğiyle, 47 ve 48. madde ise oy çokluğuyla kabul edildi. 44. madde ulaşım komisyonuna geri gönderilirken, 49 ve 50. Maddeler ise İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.