Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ecevit Keleş, beklenen açıklamayı yaptı ve “Sakarya Büyükşehir Belediye başkanlığına aday adayıyım” dedi.

Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, ilçe başkanları ve çok sayıda partilinin katılımı ile il binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Ecevit Keleş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve onay aldığını belirtti.

Keleş, “Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra ilçe başkanlarıyla bir araya gelip, değerlendirme yaptık. Ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olmaya karar verdim. Mübarek Ramazan ayında Sakarya’mız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hayatım boyunca Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını her zaman yukarı dikmek, partiyi başarıya taşımak için elimden geleni yaptım. Bundan sonra da aynı hızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Sakarya’da bir devrimi gerçekleştirmek için çalıştıklarını belirten Keleş, “Herkes CHP’nin, AKP’nin gerisinde olduğunu söylüyor. CHP‘nin devrimci ruhu zor ama imkansızı başaracaktır. Bunu da tüm kadrolarımızla başaracağımıza söz veriyorum. CHP’nin kuva-i milliye ruhunu her zaman üzerimizde bulundurmaya çalıştık. O açıdan CHP’nin 1994 yılında teslim ettiği bayrağı 2014 yılının 30 Mart’ında geri alacağız. Aynı şekilde ilçelerimizde de bunu başaracağız.  Türkiye genelinde de bunu başaracağız. CHP 2011 seçimlerinde Sakarya’da oyunu yüzde 100 artırmıştır. Bu nedenle de yerel seçimlerden başarıyla çıkacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

"Örgütümle geldim, örgütümle büyükşehir belediye başkanı olacağım” diyen Ecevit Keleş, Sakarya halkına güvendiğini de dile getirerek, “Sakarya halkı bizim canımız ciğerimiz. Biz Sakarya halkından hiç çekinmedik, hiçbir zaman uzak kalkmadık. Biz onlara güveniyoruz” dedi./ Remzi ŞİMŞEK