Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Büyükşehir Akademi” başlıyor. Daire Başkanı İbrahim Aktürk, “8 farklı branşta, alanında uzman isimleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz.  Ücretsiz olarak gerçekleştireceğimiz Akademi kayıtları, 22 Şubat Cuma günü sona erecek. Tüm kültür sanat dostlarını Akademi’ye bekliyoruz” dedi.

8 farklı branşta

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Büyükşehir Akademi” başlıyor. Büyükşehir Akademi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Büyükşehir Akademi’de Tarih, Sinema, Uluslararası Politika, Fotoğraf, Modern Türk Edebiyatı, Yazı ve Edebiyat, Seyahatname ve Dünya Dinleri olmak üzere 8 farklı branşta söyleşi gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Alanında uzman isimler

Alanında uzman isimlerin söyleşilere katılacağını belirten Aktürk, “Büyükşehir Akademi’de, alanında uzman isimleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Tarihte Yavuz Bahadıroğlu, Yazı ve Edebiyatta Necati Mert, Dünya Dinlerinde Prof. Dr. Fuat Aydın, Modern Türk Edebiyatında Doç. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, Seyahatnamede Doç. Dr. Haşim Şahin, Uluslararası Politikada Yrd. Doç. Dr. Murat Yeşiltaş, Sinemada Yrd. Doç. Dr. Özlem Oğuzhan ve Fotoğrafta Servet Sezgin, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.” şeklinde konuştu.  

Akademi ücretsiz, son kayıt 22 Şubat

Büyükşehir Akademi’nin ücretsiz olduğunu vurgulayan İbrahim Aktürk, “Akademi için kayıtlar 22 Şubat Cuma günü sona eriyor. Akademiden yararlanmak isteyenler söyleşileri ücretsiz bir şekilde takip edebilirler. Kayıtlar, Büyükşehir Belediyesi kurumsal web sitesinde (www.sakarya.bel.tr) başladı. 8 hafta sürecek Akademi’de söyleşiler, 25 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın binasında yapılacak. Tüm kültür sanat dostlarını Akademi’ye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.