Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi, Körfez büyükelçilerini Kuzuluk’ta ağırladı.

Sakarya'nın yatırım potansiyeli, imkan ve fırsatlarını görmek üzere eşleriyle birlikte Akyazı'ya gelen Kuveyt, Katar, Ürdün, Tunus, Sudan, Libya, Oman, Mısır, Filistin, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Somali ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin büyükelçileri ve maslahatgüzarları, bir dizi incelemelerde bulundu.

Akyazı ziyaretine ayrıca Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Cumhurbaşkanlığı Orta Doğu Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul da katıldı.

Öğle saatlerinde Akyazı'ya gelen büyükelçiler, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından kendilerine verilecek sunumu izlemek için Kuzuluk Termal Otel Konferans Salonu'na geçti. Burada Sakarya ve çevresinin turizm, sanayi ve ekonomik bölgeleri hakkında bilgi alan büyükelçiler, dikkatle sunumu dinledi.

Sunum sonrası konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, "Sizleri Türkiye'nin ilk ve en büyük termal tesislerinde ağırlıyoruz. Bizde pek çok sıcak su kaynağı var ve bunların devamının gelmesini bekliyoruz" dedi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise, "Orta Doğu coğrafyasında yaşayan insanları, huzur içerisinde yaşayacakları bir şehre davet ediyoruz" diye konuştu.

Heyet daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Karasu ilçesine hareket etti.