Sakarya Milletvekili Doç. Dr. Ayşenur İslam’ın önderliğinde çalışmalarına yeniden hız veren Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi, Eylül ayında basın mensupları, seyahat ve turizm yazarları için gerçekleştirdiği bilgilendirme gezisini bu kez Körfez Ülkelerinin Büyükelçileri için gerçekleştirecek. 
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen’in girişimleri ile geçmiş yıllarda faaliyetler gerçekleştiren Konsey, kısa bir süre çalışmalarına ara verdikten sonra Sakarya Milletvekili Doç. Dr. Ayşenur İslam’ın teşebbüsleri ile geçtiğimiz yaz yeniden çalışmalarına başlamış 1 Temmuz 2012 tarihinde ilk toplantısını yaparak yol haritasını belirlemişti.
Müteakip toplantılarda Sakarya’nın yükselen bir turizm değeri olarak gözde bir uğrak ve konaklama yeri olabilmesi, kendi iç dinamiklerini sürekli diri tutarak esnafından turizmcisine her alanda ve sektörde küçük ama emin adımlarla sürekli ileriye gidebilmesi hedeflendi. Bu doğrultuda yapılan ilk önemli etkinlik, Eylül ayında basın mensupları, seyahat ve turizm yazarları için gerçekleştirilen bilgilendirme gezisi olmuştu. Milletvekili Ayşenur İslam’ın koordinasyonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürlüğü ve SATSO tarafından organize edilen bu etkinlikten sonra pek çok ulusal gazetede Sakarya ile ilgili önemli yazı ve makaleler yayınlandı, bazı katılımcılar şehrimize tekrar gelerek daha kapsamlı incelemelerde bulundu. .
Konsey, 2012 yılının ikinci büyük etkinliği kapsamında bu kez de Sakarya’nın yatırım potansiyelini, imkan ve fırsatlarını Körfez ülkelerinin Büyükelçilerine tanıtacak. Milletvekili Ayşenur İslam’ın davetiyle Sakarya’ya gelecek olan diplomatik temsilciler, 10-11 Kasım tarihlerinde Sakarya’yı gezerek Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanacak olan bir brifinge katılacaklar.
Körfez Ülkeleri Büyükelçileri için düzenlenecek olan tanıtma gezisinde Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam’a, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun da eşlik etmesi bekleniyor.
Cumartesi günü başlayacak ve iki gün sürecek olan gezinin ilk durağı Akyazı olacak. Daha sonra Karasu, Adapazarı, Geyve, Sapanca, Taraklı gibi pek çok ilçede incelemelerde bulunulacak, MARKA tarafından hazırlanacak olan brifinge iştirak edilecek, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı makamlarında ziyaret edilecek. Etkinlik organizasyonu yine Ayşenur İslam’ın koordinasyonunda Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, MARKA, ilgili İlçe Belediyeleri ve Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürlüğü tarafından üstlenilecek.
Etkinlik hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ayşenur İslam; Körfez Ülkeleri Büyükelçilerinin Sakarya’nın kültür ve turizm değerlerinin yanı sıra, doğal güzellikleri, yer altı zenginlikleri, jeolojik kaynakları ve finans potansiyelini yakından tanıma fırsatı bulacaklarını, bu çabalar sonucunda uzun vadede finans, ticaret, inşaat, alt yapı, enerji, bilişim ve benzer sahalarda yabancı yatırımların Sakarya’yı bir cazibe merkezi olarak görmesini sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Etkinliğe katılacak Büyükelçilerin Kuveyt, Katar, Ürdün, Tunus, Sudan, Libya, Oman, Mısır, Filistin, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Somali ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin üst düzey temsilcileri ile Arap Birliği Misyon Başkanı olduğunu belirten Ayşenur İslam, ana hedeflerinin Büyükelçiler vasıtasıyla bölge ülkelerinin yatırımcılarına ulaşmak olduğunu, Büyükelçilerin bölgemizin yatırım avantajlarını kendi ülkelerindeki sermaye ve iş çevrelerine anlatmalarını sağlayacaklarını, bunun daha önce de denenmiş ve sonuç alınmış bir yöntem olduğunu ifade etti.