Akyazı 16 Ülke Büyükelçisini ağırladı. Türk misafirperverliğinin güzel örneklerinin yansıtıldığı yemeğe 16 Ülke Büyükelçisi katıldı. Sakarya gezisine Akyazı’dan başlamak isteyen Büyükelçiler Akyazı’ya adeta hayran kaldılar. Kuveyt, Katar, Ürdün, Tunus, Sudan, Libya, Umman, Somali, Mısır, Filistin, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Arabistan, Fas, Lübnan ülkeleri ile Arap Birliğini temsilen de bir büyükelçinin temsil ettiği gezi programı Akyazı’da başladı.

Akyazı Altındere Alabalık tesislerinde ağırlanan misafirler, Akyazı’nın doğal ve tabii güzellikleri karşısında hayranlıklarını gizleyemediler. Akyazı Belediyesi’nin hazırlıkları sabahın erken saatlerinde başladı. Gelen konuklar için Türk misafirperverliğinin güzel bir örneğini sunan ev sahibi Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, konukları dışarıda karşıladı. Yemeğe, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam ve 16 Ülke Büyükelçisi katıldı. Misafirler kendi bayrakları ve Osmanlı tuğraları ile donatılmış salona girdiklerinde şaşkınlıklarını ve hayranlıklarını gizleyemediler. Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ve eşi Sabiha Yazıcı yemeğe katılan tüm misafirlere, temsilen de Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam’a hediye olarak 40 yıl hatırı olacak kahve fincanı ve fular verdiler.

Konuklar genel olarak, ülkelerindeki yatırımcı firmaların son yıllarda Türkiye’yi seçtiklerini ve yatırımlarını gerçekleştirdiklerini ifade ettiler. Arap devletlerini temsilen katılan Muhammed El-Fatah Nadri, “Akyazı adeta bir cennet, yeşilin her tonu ve serinlik, bir tarafta dağlar ve ovalar doğal ve tabii güzelliklerle dolu bir ilçe, biz burayı çok sevdik. Ülkemizdeki yatırımcıların buralarda iş yapmasını isteriz. Bizim insanımızın da bu güzellikleri görmesini ve faydalanmasını arzu ediyoruz. Belediye Başkanı Yaşar beye bu güzel Türk konukseverliği için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, “Akyazı’mıza gelen tüm ülke büyükelçilerine, başta Cumhurbaşkanı Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Mustafa İsen, Sakarya Valimiz Mustafa Büyük, Sakarya Milletvekilimiz Ayşenur İslam olmak üzere teşekkür ediyorum. Akyazı doğal ve tabii güzellikleri ile güzel bir ilçemizdir. Büyümeye ve gelişmeye müsait, yatırıma açık Sakarya’nın en büyük ilçesi konumundadır. Biz yerel yöneticiler olarak, ilçemizin gelişimi için tanıtım faaliyetlerinde bulunmaktayız. Misafir ettiğimiz 16 ülke büyükelçilerimizin Akyazı’mızı kısa bir zaman olsa da tanımalarını ve kendi ülkelerindeki yatırımcılara buraları anlatmalarını istiyoruz. Nitekim bu yatırımlarla ilgili hala devam eden görüşmelerimiz mevcut, kısa zaman içinde netleşecek olan görüşmeler sonucunda Akyazı’mıza 200 Milyon dolarlık bir yatırımın gelmesini bekliyoruz. Bu sadece Akyazı’ya değil tüm bölgeye katkı sağlayacak bir projedir” ifadelerini kullandı.