Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında gerçekleşti. Meclis Toplantısı’nda Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ’nin 2013 mali yılı bütçe kararnameleri de oylandı. Büyükşehir Belediyesi 2013 mali yılı toplam bütçesi 205 milyon TL; SASKİ 2013 mali yılı toplam bütçesi ise 215 milyon 500 bin TL olarak kabul edildi. Başkan Zeki Toçoğlu, “İnşallah bütçeler Sakarya’mız için hayırlı olur. Hayırlı hizmetlere vesile olur” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı ile Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Kurulu Kasım ayı 2. oturumları Başkan Zeki Toçoğlu başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. İlave maddelerle birlikte 62 madde olan Meclis Gündemi 42. maddeden itibaren görüşülmeye devam edildi. Meclis Toplantısı’nda 7 madde imar ve bayındırlık komisyonuna, birer madde hukuk ve imar komisyonlarına havale edilirken, 11 madde ise oylanarak kabul edildi. 56. maddeye MHP grubu ret oyu verdi. Meclis Gündemi’nin 62. maddesinde yer alan 2013 mali yılı bütçe kararnamesi oylandı. Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 mali yılı toplam bütçesi 205 milyon TL olarak kabul edildi. Kararname kapsamında, gelirlerin ekonomik sınıflandırılması, 2013 mali yılı ayrıntılı harcama programı ve finansman programı okunarak tek tek oylandı.

SASKİ Genel Kurulu Yapıldı

Meclis Toplantısı’nın ardından SASKİ Genel Kurulu 2. oturumu gerçekleştirildi. SASKİ Gündemi’nde 12 ve 13. maddeler kabul edilirken, 13. maddede yer alan başkan ve meclis adına SASKİ’yi denetleyecek denetçiler seçildi. Asil denetçiler Ayhan Altın ve Emir Uzman; Yedek denetçiler ise Ekrem Bedir ve Cevdet Akbaş oy birliği ile seçildi. Ayrıca Genel Kurulda 6 madde komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edilirken, gündemin 20. maddesinde SASKİ Bütçe Tasarısı oylanarak kabul edildi. SASKİ’nin 2013 malı yılı toplam bütçesi 215 milyon 500 bin TL olarak kabul edildi. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’in SASKİ yatırımları ve bütçesi hakkında açıklamalarda bulunmasının ardından konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bütçe tasarıları ile ilgili; “İnşallah bütçeler Sakarya’mız için hayırlı olur. Hayırlı hizmetlere vesile olur” ifadelerini kullandı.