Büro Hak-Sen’in 4. Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. Törene eski Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, parti temsilcileri, protokol üyeleri, Hak Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi ve Konfederasyon temsilcileri katıldı.

Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, tek aday olarak katıldığı kongrede, bütün temsilcilerin oyuyla 4. kez Büro Hak-sen Genel Başkanlığına seçildi.

Çivi yaptığı konuşmada, kimsenin arka bahçesi olmayacaklarını söyleyerek, “Kendi düşüncelerimizi, kendi fikirlerimizi, kendi doğrularımızı sonuna kadar savunacağız. Memurun, 4-C’li arkadaşlarımızın sorunları çok büyük. Katıldığımız her platformda bunu dile getiriyoruz. Son olarak katıldığımız istişare toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e de 4-C’li arkadaşlarımızın sıkıntılarını ilettik. Bakanımıza 4-C’li personelin verilen bu kadroların içinde olup olmadığını sorduğumuzda, olmadığını ancak yakında çıkacak kanunla kamu personeli olarak 4-C’li personeli de kadroya alacaklarını söyledi” şeklinde konuştu.

Ankara’da yapılan genel kurula katılan Hak-sen Konfederasyonu Sakarya İl Temsilcisi İsmet Karaca da, 4-C’li personelin sorunlarına eğilen, çözme noktasında ve kazandığı davalarla 4-C’linin her zaman yanında olduğunu ispatlayan tek sendikanın Hak ve Emeğin Sendikası Hak-Sen olduğunu söyledi.

Karaca, “Kongrede Genel Başkanımız Çivi’nin yanı sıra, hak ve emek mücadelemizde bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.