Cumhuriyet Mahallesi Şal Sokak’ta yenileme çalışmalarına kısa süre önce başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çalışma kapsamında tüm kaldırımları söktü.

Ancak, daha önce de şikayetlere konu olan, bir apartmanın kaldırımı kapatan bahçesine hiç dokunulmadı. Çevredeki esnaf da, bahçe duvarının yıkılıp yıkılmayacağını merak ettiklerini söyledi.

Kaldırım çalışmaları sırasında söz konusu duvarın yıkılmamasının garip bir durum olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Koskoca büyükşehir belediyesi 5 metrekarelik bir bahçeyi istimlak edemedi mi?” şeklinde konuştular.

Bazı vatandaşlar ise bina sahibinin ne ayrıcalığı olduğunu merak ettiklerini söyleyerek, “Galiba önemli bir biri. Büyükşehir Belediyesi yıkmaya cesaret edemedi. Sıradan bir vatandaşın bahçesi olsaydı, şimdiye kadar çok yıkılırdı” diye düşüncelerini dile getirdiler.

Düzenleme çalışmalarının bu şekilde yapılması halinde, kaldırımın ortasında bahçe duvarının kalacağını söyleyen vatandaşlar, “Yapılan çalışmanın da bir anlamı kalmaz. Vatandaş aracını kaldırıma çekince hemen ceza kesiliyor. Ama apartmanın bahçesi kaldırımı işgal etmiş kimsenin umurunda değil. Bu nasıl iş anlayamadık” diyerek tepkilerini dile getirdiler. / MEDYADETAY