Edinilen bilgilere göre, Arifiye ilçesinde girdikleri bir işyerinden 300 TL para ve 4 bin liralık sigara ile Serdivan ilçesi Kemalpaşa Mahallesinde başka bir işyerinden 10 bin liralık sigara ile bin lira çalan kasklı 3 şahıs, Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinden kaçamadı.
İki hırsızlık olayının ardından geniş çaplı araştırma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, işyerlerinin güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülerde tanınmamak için kask taktıkları görülen zanlıların, buna rağmen kimlikleri kısa sürede tespit edildi.
Yapılan operasyon sonrasında hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri belirlenen ve çok sayıda suç kayıtları bulunan Yavuz T, Enes Y. ile İbrahim H., yakalanarak gözaltına alındı.

Yavuz T. isimli şahsın yakalandığı metruk binada arama yapan ekipler, 1 adet Magnum marka pompalı tüfek, 5 adet fişek, 1 adet Valther 7.65 mm çaplı tabanca, bu tabancaya ait içerisinde 8 adet fişek bulunan şarjör, 1 adet el feneri, 1 adet tornavida ele geçirdi.
Ayrıca 3 şüphelinin evlerinde yapılan aramalarda da hırsızlık yaparken kullandıkları kask, piyasa değeri 9 bin 663 lira olan 935 paket sigara bulundu.
Şüpheliler, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. / MEDYADETAY