Olay, Karasu Yuvalıdere Mahallesinde yaklaşık 1 hafta önce meydana geldi.

İddialara göre, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından geçici süre ile görevlendirilen cankurtaranlar, bir kafede oturan 16 yaşındaki bir çocuk ile babası ve 2 yakınlarını öldüresiye dövdü.

Cankurtaranlar hakkında ki bu iddia gündeme bomba gibi düşerken polisin MOBESE ve civardaki iş yerlerinin kamera görüntülerinden yararlanarak tespitte bulunduğu ifade edildi.

Sezonun kapandığı gün yaşandığı ileri sürülen olayda iddialara göre, cankurtaranların denizde yüzen baba ve oğlunu uyardığı, ancak baba ve oğlunun buna karşı çıktıkları belirtildi. Gece saatlerinde baba ve oğlu ile iki yakınlarını bir kafede otururken gören cankurtaranlar, gündüz yaşanan olay nedeniyle tartışmaya başladılar.

Tartışma kısa sürede büyürken kavgaya dönüştü. Cankurtaranlar, kavganın büyümesi üzerine diğer cankurtaran arkadaşlarına telefon ederek olay yerine çağırdı. Bunun üzerine sayıları kısa sürede artan cankurtaranlar, 4 kişiyi feci şekilde dövdü.

O anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, cankurtaranların 4 kişiyi öldüresiye dövdüğü, yere yatırdıkları şahıslara tekme, yumruk ve sopalarla vurduğu görüldü.

Öte yandan olayın ardından harekete geçen polis, saldırıyı gerçekleştiren 9 cankurtaranı yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen cankurtaranların 9’u da tutuklanarak cezaevine gönderildi. / MEDYADETAY