Proje kapsamında Bulgaristan’ın Mestanlı Kasabasından gelen 18 genç, Adapazarı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ile tanışma toplantısının ardından Sakaryalı gençlerle birlikte spor, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyor.

Misafir gençler, Acarlar Longozu kuş yemi etkinliği, sahil temizliği, şehit aile ve kabristanlık ziyareti, Serdivan Gençlik Merkezinde ortak kültürler ve değerler atölye çalışmaları ve sunumların ardından, İl Müftülüğünü ziyaret etti.

Gençler program kapsamında, Justinyan (Beşköprü), Sapanca Göl kenarı, deprem müzesi, Bayraktepe’de şehir seyri ve şehitlik ziyareti, Melek Nişancı huzur evi ziyareti, Valilik makamı ziyareti, Macera Park etkinliği, Yenikent Türbe ziyareti, sokak hayvanları barınağı ziyareti, Göynük Akşemseddin manevi şahsiyet ziyareti, Yusuf Bey Camii, Yunus Paşa Camii ziyareti gerçekleştirecek.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığıyla ortaklaşa düzenlenen ‘Kültür Fidanlarımız Ata Yadigarı Topraklarda’ projesine katılan Mestanlı kasabasındaki gençleri ilimizde ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Mestanlılı gençler 26 Ağustos 2017 cumartesi günü ilimizden ayrılacak. Bulgaristanlı gençler, Adapazarı Gençlik Merkezi’ne gelerek proje kapsamında görevli olan ilimiz gençleri ile birlikte, çeşitli sportif, sosyal ve kültürel etkinliklere katılacak” dedi.