Bulgaristan Strumyani Belediyesi “Maleşevo 9. Uluslararası Şarkı ve Dans Festivali”ne Türkiye’ye temsilen katılan Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu; 7 ülke ve 17 ekip arasından birinci olarak, Sakarya’ya döndü.

Büyük performans

Bulgaristan Strumyani Belediyesi tarafından 18 - 21 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleşen “Maleşevo 9. Uluslararası Şarkı ve Dans Festivali”ne Türkiye’yi temsilen Volkan Nurcalı Başkanlığı’nda 29 kişilik bir ekiple katılan Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu; yaptığı muhteşem gösterileriyle, 7 ülke ve 17 ekip arasından birinci oldu. Bulgaristan’ın 300 yerli ekibi ile aralarında Arnavutluk, Karadağ, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan ülkelerinin de bulunduğu ve toplam 17 ekibin yarıştığı festivalde; Geyve, Artvin, Aydın ve Karadeniz yöresi oyunlarını sergileyen katılan Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu; Bulgaristan’da gösterdiği performansla, rakiplerini geride bırakarak, birinci oldu.

Teşekkür ve davet

Törene; Bulgaristan Blagoevgrad Vali Yardımcısı Georgi Bahanov, Bulgaristan Strumyani Belediye Başkanı Emil Iliev, Aydın Kuşadası Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, Güzelçamlı Belediye Meclis Üyesi Ali Güneş, Maleşevo 9. Uluslararası Şarkı ve Dans Festivali Komitesi, Strumyani ve Maleşevo halkı katıldı. Türkiye ekibini kutlayan Bulgaristan Blagoevgrad Vali Yardımcısı Georgi Bahanov, Bulgaristan Strumyani Belediye Başkanı Emil Iliev, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu; ülkelerinde görmekten dolayı memnuniyetini dile getirerek, başarılarının devamını diledi. Ekip Sorumlusu Volkan Nurcalı ise; Türk halkını Bulgaristan’da temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek; “Burada aldığımız birincilik, Türkiye’nin adına aldığımız birinciliktir. Bulgaristan’da olmaktan çok mutluyuz. Burada bizi kusursuz ağırlayan başta Strumyani Belde Belediye Başkanı Emil İliev olmak üzere, Festival Komitesi Başkanı Snejana hanım ile ekibimizin sorumlusu olan Bahar Emin ile Yuliya hanıma da çok teşekkür ediyoruz. Strumyani halkının bize olan ilgisi ve misafirperverliği bizi çok memnun etmiştir. Bizde, onları Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyacağız” dedi.