Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortaklaşa düzenledeği “Kültür fidanlarımız ata yadigarı topraklarda” projesi, Gençlik Değişimleri kapsamında düzenleniyor. Proje kapsamında Bulgaristan’ın Mestanlı Kasabasındaki 18 genç ilimizde konuk oldu. Daha önce de ilimiz gençleri Bulgaristan’ın Mestanlı Kasabasındaki gençlere konuk olmuşlardı.

Mestanlı Kasabasından gelen yaşları 13-18 arasında değişen gençler, Adapazarı Gençlik Merkezi’nde, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel’le tanışma toplantısında bir araya geldi.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Mestanlı kasabasından gelen gençlerle yakından ilgilendi. Çelikel, projeye katılan görevliler ve Sportif Eğitim Uzmanı olan Yusuf Yılmaz ile birlikte gençlere çeşitli hediyeler takdim etti.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; “Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenen ‘Kültür fidanlarımız ata yadigarı topraklarda’ projesine katılan Mestanlı kasabasındaki gençleri ilimizde ağırlamaktan dolayı mutluyuz. 20 Ağustos 2017 tarihinde ilimize gelen Mestanlılı gençler, 26 Ağustos 2017 Pazar günü ilimizden ayrılacak. Bulgaristanlı gençler, Adapazarı Gençlik Merkezi’ne gelerek proje kapsamında görevli olan ilimiz gençleri ile birlikte, çeşitli sportif, sosyal ve kültürel etkinliklere katılacak” şeklinde konuştu.

Bulgaristan Mestanlı Kasabasından gelen gençler, proje kapsamında ilimizde Acarlar Longozu kuş yemi etkinliği, sahil temizliği, şehit aile ve kabristanlık ziyareti, Serdivan Gençlik Merkezinde ortak kültürler ve değerler atölye çalışmaları ve sunumlar, İl Müftülüğü ziyareti, Justinyen (Beşköprü) gezisi, Sapanca Göl kenarı gezisi, deprem müzesi, Bayraktepe’de şehir seyri ve şehitlik ziyareti, Melek Nişancı huzur evi ziyareti, Valilik makamı ziyareti, Macera Park etkinliği, Yenikent Türbe ziyareti, sokak hayvanları barınağı ziyareti, Göynük Akşemseddin manevi şahsiyet ziyareti, Yusuf Bey Camii, Yunus Paşa Camii’ni ziyaret gibi etkinliklere katılacak.