MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, mısır üreticilerinin sorunlarını ve beklentilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Sakarya’nın Türkiye'de mısır üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Bülbül, “Ne yazık ki bu yıl TMO tarafından açıklanan fiyatlar çiftçimizin beklentilerinin altında kalmıştır. Tarımsal girdilerin yüzde 70 ila yüzde 100 arasında arttığı bir durumda taban fiyatın geçen yıla göre yüzde 21 oranında artmış olması çiftçimizi oldukça zora sokmuştur” dedi.

Bülbül, TMO'nun mısır alımına başlamamasının zaten düşük olarak açıklanan fiyatların serbest piyasada daha düşük hale gelmesine yol açtığını ve üreticinin mağdur olduğunu ifade etti.

Bakanlığa TMO çağrısı

“Tarım Bakanlığımıza çağrıda bulunarak mısır fiyatlarıyla ilgili olarak özellikle TMO'nun yönlendirilmesi suretiyle çiftçilerimizin sıkıntılarına bir nebze olsun çare bulunmasını talep ediyoruz” diyen Bülbül, mısır üreticilerinin destekleme beklentileri içinde şöyle konuştu: 

“Mısır çiftçilerimiz açısından önemli bir sıkıntı daha vardır. Sakarya'da mısır ekilen alanlarda başka bir ürün üzerinden tarım yapılmamaktadır. Bu, 3 defa aynı ürünü ektikten sonra 4'üncü defa karşılıksız desteklemelerin verilmeyeceği noktasındaki, bu zamana kadar yapılan uygulama son derece isabetsizdir. Bundan dolayı mısır çiftçimiz son derece sıkıntıya düşmektedir. Bunu önlemek son derece önemlidir. Arka arkaya ürün ekilmesinden dolayı, 3 defa ürün ekilmesinden dolayı 4'üncü ekim sürecinde devletimizin karşılıksız desteklerinden faydalanılamaması durumunun ortadan kaldırılarak mısır çiftçimize bu desteklemelerin devamlı hâle getirilmesini yüce Meclis huzurunda ilgili makamlardan talep ediyoruz.”