İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda aracın Erenler ve Serdivan ilçelerinde bulunan asfalt şantiyesine çekildiği videosu sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşılan video sonrası, videonun çekildiği fabrikanın sahibi Oktay Canbul ve Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar konuyla ilgili açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

“İnsanları yanlış bilgilendirmeselerdi”

Erenler ilçesinde temizlik ve taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibi olan Oktay Canbul yaptığı açıklamada, “Biz Türkiye'ye ve dünyaya özel üretim araçlar imal ediyoruz, ihracatımız da mevcuttur. Şu anda olan araçlar Türkiye'nin 81 ilinden gelen araçlar, buraya bakım için geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hiçbir aracı yok burada. Görülen araçlar diğer belediyelerin araçları. Şuan buradaki araçlar İstanbul Büyükşehir Belediyesinin araçları değil. Burada onlarca şirketin aracı var. Görmüş olduğunuz yer, Sakarya'da herhangi bir belediyeye ait araç otoparkı ya da asfalt şantiyesi değil. Bizim kendi tapulu mülkümüzdür. Bir işgüzarın böyle bir hamlesiyle yanlış bir haber yapılmış. Keşke gelip bize sorsalardı. Buradan geçerken araçtan video çekerek sosyal medyada paylaşıp insanları yanlış bilgilendirmeselerdi” dedi.

“Bu yalancılıktır, bu iftiradır”

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da habere tepki göstererek, gerçeği yansıtmadığını söyledi. Alemdar, “Ben de dün akşamdan beri takip ediyorum. Öncelikle sosyal medyada başlayıp devam eden bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Serdivan Belediyesinin böyle bir olayla ilgisinin olmadığını ifade ettik. Sadece internet sitelerinde değil bazı ulusal basında da bu video yayınlanmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin araçları üzerinden Sakarya’nın Serdiven ve Erenler ilçeleri başta olmak üzere bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Böyle doğru olmayan, gerçeği yansıtmayan bir haberle belediyelerimizin ve şehrimizin adının gündeme gelmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Tekzip gönderdik, bunu yayınladıkları halde hala habere yapmaya devam ediyorlar. Açıkçası haberi yapan yalancıların yalanına takılarak onların da sessizliğe bürünmesini yadırgadım. Bu yalancılıktır, bu iftiradır, bu belediyemiz ve Serdivan'ımızı töhmet altında bırakmaktır. Bunun arkasından bu haberlere devam edenler varsa haklarında yasal işlem başlattığımızı ve sürdüreceğimizi belirtiyoruz” diye konuştu.