Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, okul ziyaretlerinde 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına ilişkin sorulara yaptığı açıklamada, emeğin hakkının korunabilmesi için istikrara ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Mengen, “16 Nisan’a kadar emek için de çalışacağımızı ifade ederek yola revan olduk. Çünkü 16 Nisan, bu ülkede istikrarsız zemini yok edecek, umudu büyütecek, uzun hükümetler dönemini başlatacak, bu ülkenin kalkınmasının ana başlangıç noktası olabilecek bir tarih. Bu ülkenin temel sorunu istikrarsızlık. Bu ülkede yönetim sorunu var. Parlamenter sistem bu ülkeye huzur getirmedi. Parlamenter sistem bu ülkenin büyümesine fırsat oluşturmadı. 93 yıllık Cumhuriyet tarihinde 65. Hükûmet iş başında. 1,5 yılın altında bir hükûmet etme süresi var. Böyle bir zeminde büyüme, kalkınma olur mu? İki yılda değişen hükûmetler ne zaman iş yapacak? İstikrarsız dönemlerin en büyük mağdurlarından biri de kamu görevlileridir. Bir gecede artan faizleri hatırlayın. Enflasyon canavarı bizleri ne hale getirmişti bir düşünün. Onun için istikrar diyoruz. Onun için istikbal diyoruz. Onun için istiklal diyoruz” dedi.



İş güvencesi ile ilgili kaygılarını dile getiren üyelere cevap veren Mengen, “Memurun iş güvencesini tartışmaya açmaya çalışanların, zemin yoklaması olarak adlandırılan bu tür girişimlerin karşısındayız. Buna şiddetle tepki gösterir ve tartışmaya açtırmayız. Kamuda çalışan 4/B sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini sağlamış bir sendika olarak, keyfiliklere kapı aralayacak yaklaşımlara müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.