2018 yılında uygulanacak olan tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satış belgesi ve belge süre uzatım bedellerinin bu yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlendiğini açıklayan Başkan Akdardağan, “Oda olarak üyelerimizin satış belgesi işlemlerini 28 Mart 2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadar yapacağız.  Başvuru süresi ise 2 Nisan 2018 Pazartesi günü sona erecektir” dedi.

Akdardağan, “Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) tarafından tütün mamulleri ve alkollü içkilere yönelik toptan satış belgeleri bedeli bu yıl için 5 bin 750 lira, tütün mamulleri perakende satış belgeleri büyükşehir belediyesi sınırları içinde 300 lira, ilçe merkezlerinde 210 lira, diğer mahallerde 75 lira olarak uygulanacak. Açık içki satış belgeleri bedelleri de büyükşehir belediyesi sınırları içinde bin 240 lira, diğer mahallerde 480 lira olarak tespit edildi. Nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi için de büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 3 bin 35 lira, diğer mahallerde 2 bin 760 lira ödenecek” diye konuştu.

İlimizdeki fiyatlandırmalarda büyükşehir statüsünün geçerli olacağını vurgulayan Başkan Akdardağan, “Esnaflarımız bu bedelleri belirtilen tarihlere kadar kurum sicil numaralarını beyan etmek suretiyle, TAPDK hesabına yatırarak satış suresini uzatabilirler. Bu süre içinde uzatım bedellerini yatırmayanların belgeleri Nisan 2018’de sona erecek. Bu tarihten sonra ürün satışına devam edildiğinin tespiti halinde ise 4733 sayılı kanunun 8.maddesinin 5.fıkrasının ilgili bentleri gereğince idari para cezası yaptırımı uygulanacaktır. Süre uzatım işlemi yaptırmayan satıcılar, faaliyete devam etmek istemeleri durumunda yeniden belge alacaklar. İlk defa satış belgesi talebinde bulunacaklardan da aynı bedeller alınacaktır. Bu sürelerin aşılmaması konusunda esnafımızı uyarırken işlerinde bol kazançlar diliyoruz” şeklinde konuştu.