Adapazarı Katlı Pazaryeri balıkçı esnafı, bu sene balıkta bolluk olduğunu belirterek fiyatların bu zamana göre çok ucuz olduğunu söyledi. Katlı Pazaryeri'nde balıkçılık yapan Cevdet Karaaslan, bu sene balıkta bolluk olduğunu ve balık fiyatlarının düşmesiyle birlikte işlerinin son iki haftadır rayına oturduğunu söyledi. Karaaslan “Vatandaşın balığa karşı talebi gayet güzel. Fiyatlar düştü. Hamsi 12 liraydı 5 liraya kadar düştü. Ayriyeten yerli palamut, kefken palamudunu, Norveç palamudu fiyatına 2 TL’ye veriyoruz. Fiyatlar gayet güzel. Balık fiyatları düşünce son iki haftadır işler rayına oturdu. Bu sene balıkta da bolluk var. Fiyatların biraz daha düşmesi temennimiz ama 5 TL’den düşük olacağını da sanmıyorum. Balık fiyatları düşünce vatandaşın talebi arttı, iki hafta öncesine oranla baya fark oldu” dedi.

Erol Bayraklı isimli balıkçı ise fiyatların bu zamana göre çok ucuz olduğunu söyleyerek, “İstavritler olsun, palamutlar olsun hepsi günlük olup tamamı sabah balığı. Hepsi mevsim balığı olduğu için bu zamanlarda bayat balık bulunması çok zor. Fiyatlara gelince de bu zamana göre çok ucuz diyebilirim. Yani bugün diğer et mamullerine göre balık eti çok ucuz ve çok uygun. Balık fiyatlarının düşmesinin ardından vatandaşın talebi oldukça güzel. En azından biz şuna şükrediyoruz. İnsanımız özellikle taze balığı tanıyor. Vatandaşımızın daha çok balığa rağbet göstermesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

Balık fiyatlarındaki değişkenliğin hava şartlarından kaynaklandığını ifade eden balıkçılar, fiyatların yükselip düşmesinin normal olduğunu söylerken fiyatların düşük olması ise balık almak için pazaryerine gelen vatandaşların yüzlerini güldürdü. /İHA