Nuri Erol, Dağdibi Mahallesi’nde bulunan 20 dönümlük arazisini mezarlık alanı olarak kullanmak ve bir süre sonra da Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne devretmek üzere belediyeye başvuruda bulundu.

Belediyenin de onay vermesiyle Erol, arazisinin 10 dönümlük alanını vatandaşlara mezarlık olarak sattı. Büyükşehir Belediyesi de buradaki definlerde gerekli tüm işlemleri yerine getirdi. Ancak bu arada, bir banka Nuri Erol’un borcundan dolayı araziye haciz koydu. Bunun yanında Nuri Erol, Orman İşletme Müdürlüğü ile de sıkıntı yaşadı ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne de emlak borcu bulunuyordu.

bu_mezarliga_girmek_yasak2.jpg

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, araziyle ilgili tüm borçları üstlenip, bundan sonra mezarlık satışını da kendilerinin yapması yönünde teklifle gittikleri arazi sahibi Nuri Erol’dan olumlu yanıt aldı. Bunun üzerine de Büyükşehir Belediyesi araziyle ilgili tüm borçları kapattı.

Fakat Nuri Erol, tam arazinin mülkiyetini Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne devredecekken hayatını kaybetti.
Devir işlemleri yarım kaldı ve Nuri Erol’un iki kardeşi varis olarak ortaya çıktı.

bu_mezarliga_girmek_yasak3.jpg

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne, kendilerine 100’er mezarlık yeri verilmesi halinde arazinin devrine izin vereceklerini söyleyen Nuri Erol’un iki kardeşinin bu teklifi belediye tarafından kabul edilmedi.

Zaten, mülkiyetini alma karşılığında arazinin tüm borçlarını ödediklerini belirten belediye yetkilileri, iki kardeşe 10’ar adet mezarlık yeri vermeyi teklif etti.

bu_mezarliga_girmek_yasak4.jpg

İki kardeş bu teklifi az bulurken, Nuri Erol’un oğlu Recep Erol devreye girdi ve durumu avukatına anlattı. Avukat ise mahkemeye başvurarak, sorun çözülene kadar mezarlıkla ilgili herhangi bir işlem yapılmasını durdurdu.

Uzun süredir devam eden mahkeme süreci nedeniyle Bağlar mezarlığına defin işlemi yapılamıyor. Daha önceden mezar yeri almış olanların da defnedilmediği mezarlığa, Sakarya Büyükşehir Belediyesi herhangi bir yatırım yapamıyor.

bu_mezarliga_girmek_yasak5.jpg

Geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı ve fırtına sonrasında ağaçların mezarların üzerine devrildiği Bağlar Mezarlığının durumu içler acısı.

Yakınlarının kabirlerini ziyarete gelen vatandaşlar da, karşılaştıkları manzara karşısında şaşırmış durumda. Mezarlarına bakım yapamayan vatandaşlar, mahkemenin biran önce sonuçlanmasını istediklerini dile getiriyor. / Tuğrul GÜMÜŞEL 

bu_mezarliga_girmek_yasak6.jpg