Sakarya emniyetinden yapılan açıklamada, sınır illerinden temin edilen yüklü miktarda kaçak sigaranın Sakarya ve batı illerine sevk edileceği yönünde edinilen istihbari bilgi doğrultusunda harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 34 plakalı bir aracı durdurarak arama yaptı.

M.E.B.(27) ve Y.D.(53) isimli şahısların bulunduğu araçta yapılan aramada 29 bin paket değişik markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Kaçak sigaralara el konulurken, iki şüpheli ise haklarında 5607 sayılı Kaçakçılık ile Mücadele Kanununa Muhalefet Suçundan işlem yapılarak adli mercilere sevk edildi.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sakarya genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda Adapazarı Yeni Mahalle mevkiinde, 54… plakalı bir araç takibe alındı. Durdurulan araçta ve araçta bulunan B.M.(48) ile A.Ö’nın (25) yapılan üst aramasında A.Ö’nün üzerinde satışı hazır vaziyette 7 paket halinde toplam ağırlığı 4 gram gelen uyuşturucu Kokain maddesi, 1 kilogram uyuşturucu esrar maddesi ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 4 bin 175 TL para  ele geçirildi.
Şüpheli şahıslar B.M.(48) ve A.Ö(25) hakkında uyuşturucu madde ticaretinden işlem yapıldı.