Sözcü Gazetesi, İstanbul’da özel bir göz hastanesinin, aralarında Sakarya’nın da bulunduğu çeşitli illerden hasta toplayarak katarakt ameliyatı yaptığı iddialarını önceki gün manşetinden duyurmuştu. Sakarya’dan da çok sayıda kişinin göz ameliyatı olduğu bu hastanenin vatandaşa ulaşma şekli ise bu kadarına da pes dedirtti.

Söz konusu göz hastanesiyle ilgili iddialar, önceki gün Sözcü Gazetesi tarafından haber yapılmış ve Sakarya’dan da çok sayıda kişinin bu hastaneye 10 TL ulaşım ücreti alınarak ücretsiz muayeneye götürüldüğü gündeme getirilmişti.

Göz hastanesine ücretsiz muayene için giden vatandaşların neredeyse tamamına katarakt teşhisi konularak ameliyat edildiğinin ileri sürüldüğü haberde, hastanenin ise devletten hasta başına yaklaşık bin TL aldığı belirtilmişti.

Söz konusu hastanenin nasıl örgütlendiği ise, Geyve ilçe merkezindeki bir kahvehanenin camına asılan ilanla net bir şekilde gözler önüne serildi.

İlanda, “İstanbul’daki göz hastanesiyle anlaşmamız vardır” denilerek, vatandaşların ücretsiz olarak göz muayenesine götürüldüğü yazıyor.

Bu anlaşmanın nasıl bir anlaşma olduğu ise kafalarda soru işareti bırakıyor. Çünkü irtibat telefonu olarak bir kurum yerine sadece şahıs ismi ve telefonunun bulunması dikkat çekiyor.

Hastaları İstanbul’daki göz hastanesine götüren minibüsün şoförü olduğu belirtilen İdris K.’nin telefonunu arayanlar, yer ve saat için randevulaştıktan sonra muayeneye götürülerek “Katarakt” teşhisi konuluyor ve ameliyat olmaları gerektiği söyleniyor.

Ücretsiz muayene oldukları için son derece memnun olan vatandaşlar ise, belki de hiçbir rahatsızlıkları olmadığı halde katarakt ameliyatı olarak, farkına bile varmadan, devletten haksız kazanç ede eden göz hastanesine aracılık etmiş oluyor./ Remzi ŞİMŞEK