Arifiye Belediyesi Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Adnan Ağırman, 6736 Sayılı Kanun Tebliği 19.08.2016 tarih ve 29806 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak aynı gün yürürlüğe girdiğini söyledi.

Ağırman, “Ülkemizde belli dönemlerde çıkarılan aflardan bir tanesi daha yürürlüğe girdi. Ancak 6736 Sayılı Kanun Tebliği bugüne kadar çıkarılan kanunlar içerisinde en kapsamlı ve parantez içerisinde ‘en affedici’ olanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu Tebliğ ile Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince takip edilen amme alacakları ile il özel idareleri ve belediyelere ait alacakların yapılandırılması, matrah ve vergi artırımı, işletme kayıtlarının düzeltilmesi ve bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılmasına ilişkin hükümlerin uygulanmasına dair usul ve esaslar belirtilmiştir.
Yapılandırma kapsamında vergi dairelerine;
-30 Haziran 2016 dahil olmak üzere bu tarihten önceki dönemlere ait vergi, resim, harç ve bunlara ilişkin cezalar ile gecikme faizi ve gecikme zammı alacakları,
-30 Haziran 2016 dahil olmak üzere bu tarihten önce verilen askerlik, seçim, trafik, nüfus, karayolu taşıma, otoyollar ve köprülerden ihlalli geçiş idari para cezaları,
-Vadesi Kanunun yayımlandığı 19.08.2016 tarihinden önce olan vergi dairelerince takip edilen vergi dışındaki diğer amme alacakları (ecrimsil, öğrenim ve katkı kredisi alacakları gibi) alacaklar için vergi dairesine başvurabilir.
6736 Sayılı Kanununun vergi dairelerince yapacakları kapsamda kesinleşmiş borçlar, 6552 Sayılı Kanun kapsamında devam eden borçlar, davaya konu edilen ihtilaflı alacaklar ile inceleme ve tarhiyat aşamasında bulunan işlemler ve pişmanlıkla veya kendiliğinden yapılan beyanlar dolayısıyla yapılandırma yer almaktadır.
Bu bakımdan, Belediyemize emlak, ÇTV ve çeşitli vergi borcu olan vatandaşlarımızın, 6736 sayılı kanundan yararlanarak, borçlarını yapılandırmak ve faiz ve cezalardan kurtulmak için, Gelir Müdürlüğümüze başvurmaları önem arz etmektedir.
Vatandaşlarımız, www.arifiye.bel.tr internet sitemizde, e-belediye bölümüzden, borçlarını öğrenebilir ve yapılandırma için belediyemize başvurabilir, yada 0 264 229 10 10 dan dahili 122 nolu telefonumuzu arayarak bilgi alabilir” dedi.