Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Rıdvan Karagöz açıklamasında, "Bugünün küçükleri yarının büyükleridir diyen Atatürk, yönetimin bayram süresince öğrencilere bırakılması geleneğini başlatmıştır. Her ne kadar 2015 yılından beri bu uygulama kaldırılmış olsa da her 23 Nisan çocuklarımıza yani geleceğimizin teminatlarına verdiğimiz değeri gösterebilme fırsatı verir bizlere. Her 23 Nisan'da bütün Türkiye bir bayram alanı olur. Çocuklar törenlerde konuşmalar yaparlar, şiirler okurlar.
Sakarya Aile Hekimleri Derneği olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yönelik bir çok proje yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımızın daha başarılı olmaları ve büyüdükleri zaman vatana ve millete değer veren birer yurttaş olabilmeleri adına, bununla beraber geleceğe daha güzel anılar biriktirmeleri için çalışmaya devam edeceğiz.
Geçtiğimiz ay tıp bayramında bizleri yalnız bırakmayıp "Doktorumu Seviyorum" konulu resim ve şiir yarışmasında bizlere vakitlerini ayırıp emek veren çocuklarımıza bazı ödüller vermek istedik. Resimlerini 1 hafta boyunca Sakarya AKM’de sergiledik. Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü ile beraber dereceye giren öğrencilerimizin bir kısmına gelecek yıllarda daha sağlıklı ve dinamik olsunlar diye bisiklet armağan ettik.
Yine güzel resim yapan ve tüm güzel duygularını daha 7 yaşında olmasına rağmen mısralara döken hastalarımıza ileriki yaşlarında hayata daha pozitif bakabilmeleri ve daha başarılı olmaları adına birer müzik enstrümanı  hediye ettik. Amacımız bu çocuklarımızı bu çocuk bayramında mutlu etmek ve bununla beraber gelecekte başarılarına bir parçada olsa katkıda bulunmak oldu.
Bu vesile ile başta bizlere güzel resimlerini ve şiirlerini hediye eden Edip Levent Özel, Zişan Ağırbaş, Zülalnur Yılmaz, Ecrinnur Zengin ve Ayşe Zümra Kurt başta olmak üzere geleceğimizi emanet ettiğimiz tüm çocuklarımızın 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarız. Daha iyi gelecekler için çocuklarımıza daha çok özen gösterecek ve Sakarya Aile Hekimleri Derneği olarak daha büyük projelere imza atacağız” dedi.