Konu ile ilgili Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nden yapılan açıklamada, Serdivan Çocuk Akademisi ile geleceğin ilim, fikir ve sanat insanlarının yetiştirilmesinin amaçlandığı ifade edilirken, çocukların sosyal ve sanatsal etkinlikleri için gerekli ortamın hazırlanacağı ve değerler eğitiminin verileceği Serdivan Çocuk Akademisi, öğrenciler için hem bir cazibe merkezi hem de eğitici bir mekan olacak.

Serdivan Çocuk Akademi’si, ders, ödev ve sınavlar ile eğitimlerine devam eden öğrencilere ekstra bir yoğunluk katmak yerine, onlarla gönülden gönüle bir bağ kurarak kültürel ve insani değerlerin paylaşımına öncelik verecek.

Öğrencilere okul ve aile dışında üçüncü bir güvenli ortam

Serdivan Çocuk Akademisi ile öğrencilere ‘ilmi, sanatsal ve sosyal birikim’ kazandırılacağı ifade edilirken. Tecrübeli eğitimciler eşliğinde, fırsat eşitliği sağlanarak; çocukların bilgiye kolayca erişmelerine, kişisel gelişimlerine ve sosyalleşmelerine yardımcı olunacağı vurgulandı. Pazartesi hariç haftanın her günü, 10.00 ile 16.00 arasında hizmet verecek olanSerdivan Çocuk Akademisi’nde verilecekeğitimlerin ve programların tamamının ücretsiz olduğu belirtildi.

serdivan_cocuk_akademisi2.jpg

Etkinliklere tüm ortaokul öğrencileri katılabilecek

İlçe sınırlarında ortaokul düzeyinde olan tüm öğrencilerin katılabileceğiSerdivan Çocuk Akademisi’nde,tüm faaliyetler üyelik sistemi ile yürütülecek vegerekli şartları sağlayan tüm öğrencilere üyelik kartı verilerek hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanabilmeleri sağlanacak.

10 ayrı kulüp

Çalışmaların kulüp faaliyetleri şeklinde yürütüleceği Serdivan Çocuk Akademisi’nde, öğrenciler 10 ayrı kulüpte; sabahçı, öğlenci ve haftasonu olmak üzere 3 ayrı zaman diliminde faaliyet yapabilecekler. İlgilerinin ve kabiliyetlerinin olduğu kulüplere yönlendirilecek olan öğrencileren fazla 2 kulübe kayıt yaptırabilecek. 25 kişilik sınıflarda yapılacak etkinliklerde kulüp faaliyetleri güz ve bahar dönemi olarak iki ayrı dönemde icra edilecek.

Her bir dönemin 10 hafta süreceği Serdivan Çocuk Akademisi’nde kulüpler ise şu şekilde belirlendi; İngilizce Kulübü, Osmanlı Türkçesi Kulübü, Satranç Kulübü, Geleneksel Sanatlar Kulübü, Tarihin önemli şahsiyetlerinden, icatlarından, icraatlarından ve fikirlerinden bahsedildiği, bunların görsel materyallerle desteklendiği ve çeşitleri müzelerin gezildiği Bilim, Sanat ve Fikir Kulübü, Musiki Kulübü, Adab-ı Muaşeret Kulübü, Dil ve Yazı Kulübü, Siyer Kulübü, öğrencilerin okullarda gördüğü matematik müfredatının dışında, onların matematiksel zekalarını geliştirmeyi ve oyunlarla matematiğe karşı ilgilerinin oluşmasını amaçlayan Matematiksel Zeka Kulübü.

serdivan_cocuk_akademisi3.jpg

1000 kitaplı çocuk kütüphanesi

Serdivan Çocuk Akademisibünyesindeki Çocuk Kütüphanesi’ndenkitap okumak isteyen öğrenciler istedikleri zaman yararlanabilecekler. Kütüphanede Ödünç Kitap Alma sistemi ile öğrenciler 2 hafta süreliğine kitap alabilecekler.

Serdivan Çocuk Akademi’ndeki sınıflardan biri de oyun sınıfı. Oyun sınıfında satranç takımlarının yanı sıra farklı oyun araç ve gereçlerinin de bulunacağı belirtilirken, öğrencilerin herhangi bir kulüp veya etkinlik saatinde değillerse oyun sınıfını kullanabilecekleri belirtildi.

Programlarıntamamının ücretsiz olduğu Serdivan Çocuk Akademisi’neçocuklarını kaydettirmek isteyen vatandaşların22 EYLÜL-2 EKİMtarihleri arasında Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’ne şahsen başvurabilecekleri, ayrıca bilgi için akademinin 0 264 211 20 54 numaralı telefonunu arayabilecekleri bildirildi.