Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından yaptırılacak olan Endüstri Meslek Lisesi protokolü, SATSO'nun Olağan Meclis Toplantısı'nda Vali Mustafa Büyük ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul arasında imzalandı.

Meclise teşekkür

Törende konuşan Vali Mustafa Büyük, SATSO yönetimini ve meclis üyelerini böylesi anlamlı ve değerli bir iş yaptıkları için kutlarken, Sakaryalı işadamlarını da bireysel olarak eğitime katkıda bulunmaya davet etti. Sakarya'da işadamları tarafından yaptırılan özel okulların yanında çok sayıda eğitim kurumu olduğunun da altını çizen Vali Büyük, "Ancak bunların çoğu Sakaryalı olmayan, Sakarya'da faaliyet gösteren firma sahipleri. Ben bizzat Sakaryalı olan firma sahiplerini eğitime katkıya davet ediyorum. Büyüklerinin adlarını en güzel şekilde okullarda yaşatabilirler" dedi.

İstenilen branşlarda eğitim

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya'ya böylesi güzel bir okul kazandıracak olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, "Sanayimizin kalifiye işçi ihtiyacını gidermeye yönelik planladığımız, Endüstri Meslek Lisesi için düğmeye bastık. Bu mutluluğu bir arada paylaşalım istedik. Bu okulda, sizlerin de görüşleriniz doğrultusunda belirlenen branşlarda eğitim verilecek" dedi.

TOBB'dan okul sözü

Sakarya Üniversitesi'nde düzenlenen Çalıştay Lansmanına katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan da bir Endüstri Meslek Lisesi sözü aldıklarını da söyleyen Başkan Kösemusul, "Çalışmalarımızı tamamlayıp, Ankara'da protokol imzalanma aşamasına getireceğiz. Sakarya için hayırlı olsun diyoruz. Böylece Sakaryamıza 2 okul birden kazandırmış olacağız. Bu mutluluk, bu heyecan, bu gurur hepimizin" şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra gündemdeki konular görüşüldü.