Gün ışığına çıkan bilgiler ve belgeler hatta olayın tanıkları bir bir ifade vermeye başlayınca “28 Şubat” ile ilgili ne “rezillikler” yaşandığını daha iyi anlıyoruz.

Aslına bakarsanız “28 Şubat’ta” yaşananlara ve yapılanlara “rezillik” demek bile çok ama çok hafif kalıyor.

Bugüne kadar insanlara en büyük zulmü “Hitler’in” yaptığı kabul ediliyorsa “28 Şubatçılarda” istisnasız ikinci sıradadır…

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’na çağırılan zamanın milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan’ın anlattıklarını okumuşunuzdur.

“Medyateday.com” olarak bizlerde Hasan Hüseyin Ceylan’ın bu açıklamalarının bir bölümüne yer verdik.

Hasan Hüseyin Ceylan’ın zamanın Başbakan’ı Necmettin Erbakan’a yönelik askerlerin tavrını ve niyetlerini anlattığı bölüm gerçekten utanç vericiydi.

Düşünebiliyor musunuz Türkiye Cumhuriyeti’nin “halk tarafından seçilmiş” Başbakanı’nı 50’ye yakın “asker” dövmeye kalkıyor. Neden?

Dönemin Başbakan’ı rahmetli Necmettin Erbakan’ı “aşağılamak” ve ona gözdağı verip istifaya zorlamak için…

Hasan Hüseyin Ceylan’ın anlattıklarından anladığımız kadarıyla “28 Şubat” döneminde “askerlerin” gözünü resmen kan bürümüş.

Bir pundunu bulup rahmetli Erbakan’ı “dövmeyi” kafalarına koyan askerler bunun için bir “plan” yapıp fırsat kollamaya başlamış.

Bu fırsatı bulmuşlarda; Milli Güvenlik Sekreterliği Binasının açılışında bir “rütbeli” Erbakan’a kasıtlı olarak omuz atıp yere düşürmek istemiş.

O omuz darbesiyle şayet Erbakan yere düşseydi, bunu fırsat bilen “askerler” bir daha kalkmasına izin vermezdi.

Neyse ki yanında bulunan ve “Sakaryalılar Grubu” olarak bilinen korumaları duruma müdahale edip Erbakan’ı yere düşmekten kurtarmış.

Erbakan’ın, bu olaydan korumaları sayesinde kurtulması “askerleri” iyice çileden çıkarmış olmalı ki bu defa aynı plan Gölcük Donanması’nda uygulamaya konmuş.

Bir ziyaret için Gölcük Donanma Komutanlığı’na giden Necmettin Erbakan’a 50’ye yakın “asker” resmen saldırıp dövmeye kalkışmış.

Neyse ki burada da Erbakan’ın Koruma Müdürü Abdurrahman Akyüz ve “Sakaryalılar Grubu” tekrar devreye girmiş.

Ancak bu defa “yumruklar, tekmeler” havada uçuşup bizim “Sakaryalılar Grubu” Erbakan’ı “dövmeye” gelenlerin hepsinin “ağzını, burnunu” kırmış…

Kim ne derse desin, “28 Şubat’ta” en çok mağdur olanlardan biri rahmetli Erbakan’dı. Hak etmediği hakaretlere maruz kaldı. Sesini de hiç çıkarmadı.

Yinede bu olayda benim için tek teselli kaynağı “Sakaryalılar Grubunun” rahmetli Erbakan’ı dövmeye gelenlere hadlerini bildirmesi oldu.

Zira bu ülkenin başbakanına ilk defa el kalkmıyor. Ama ilk defa “kalkan o eller kırılıyor.” Aferin, “bizim çocukların eline sağlık” elleriniz dert görmesin…