Medyadetay.com'da, 27 Ekim tarihinde yayınlanan haberde, SEPAŞ'ın Sakarya'dan çekileceği için vatandaşların yeniden SEDAŞ'a abone olması gerektiğini, aksi halde kaçak elektrik kullanır duruma düşüceğini, ancak bunun için de yeniden bir bedel ödemeleri gerektiğini gündeme getirmiştik.

Konuyla ilgili olarak Medyadetay.com Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Gümüşel de bir yazı kaleme alarak vatandaşın şikayetini dile getirmişti.

Bunun üzerine SEPAŞ Enerji'den bir açıklama yapıldı. "Sizleri konuyla ilgili bilgilendirmek isteriz" denilen açklamada şu ifadelere yer verildi; 

"Medya Detay internet sitenizde 27 Ekim tarihinde “SEPAŞ'ın amacı ne? Vatandaş isyanlarda” ve 31 Ekim tarihinde “Vatandaş SEPAŞ ile SEDAŞ arasında cereyanda kalmış!” başlıklı haberlerinizi okuduk. Sizleri konuyla ilgili bilgilendirmek isteriz.

Son kaynak tedariki kapsamında 1 Ekim’den itibaren hizmet verdiğimiz müşterilere gerekli bilgilendirmeler bu tarihten önce yapılmıştır. Haberinizde sözü geçen bedel güvence bedeli olup her yıl EPDK tarafından belirlenen birim fiyat üzerinden hesaplanmaktadır. Güvence bedeli tüketiciye ait aboneliğin tahliye edilmesi durumunda tüm borçların ödenmesi koşuluyla güncel rakam üzerinden iade edilecek olan Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri kapsamında alınması gereken bir bedeldir.
Kamuoyunun aydınlatılması yönünde verdiğiniz desteğe teşekkür eder, bilginize sunarız. 

Saygılarımızla,
Sepaş Enerji "