Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kalkışmasının yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan MHP İl Başkanı Akar, Türk Milleti'nin birlik ve beraberliğine kast edenlerin 15 Temmuz'dan ders almaları gerektiğini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin asil milletiyle birlikte bölücülere asla fırsat vermeyeceğini kaydeden Akar, "FETÖ, PKK, DAEŞ ve Sol terör örgütleri, bunlar hepsi aynı yolun yolcusu. Belli odakların maşası. Bunlara boyun eğecek, aman verecek değiliz. Türkiye Cumhuriyeti vatanıyla milletiyle bölünmez bir bütündür. Milliyetçi Hareket Partisi de bunun teminatı olmaya devam edecektir" diye konuştu.

15 Temmuz hain darbe girişiminin Türk Milleti'nin cesaretiyle püskürtüldüğünü vurgulayan Akar, "Türkiye'de darbeci askerler ile vatandaşların karşı karşıya geldiği 3 ilden biriyiz. Ankara, İstanbul ve Sakarya. 248 şehit verdiğimiz, 2 binin üzerinde yaralı gazimizin olduğu bir gece yaşadık. Sakarya'da şehidimiz olmadı lakin yaralılarımız, gazilerimiz oldu. Bunun bir karşılığı olmalı. Sakarya halkının hizmet noktasında hakkının teslim edilmesini umuyoruz. MHP olarak, Sakarya'nın haklı menfaatlerini korumak adına her türlü gayreti göstereceğiz. Sakarya'nın kazancı, Türkiye'nin kazancı olacaktır. Türkiye'ye, devletine ve milli iradeye sahip çıkan Sakarya'nın, hak ettiği değeri ve hizmeti alabilmesi için mücadele edeceğiz" dedi.

MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, FETÖ'nün devletteki yapılanmasına da dikkat çekerek, "Devlet kadroları, bürokrasi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Polis teşkilatındaki yapılanmada liyakat gözetilmelidir. Türkiye'nin yeni bir 15 Temmuz vakası daha yaşayacak lüksü yok. Cumhur İttifakı bu noktada da önemlidir ve değerlidir. Bu ülke uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.