Birlik Vakfı Sakarya Şubesi Ananevi iftarı gerçekleştirildi. Erenler’de bir düğün salonunda gerçekleşen programa Birlik Vakfı, Genç Birlik ve Milli Türk Talebe Birliği(MTTB)’nin Sakarya Şubeleri ev sahipliği yaptı. İftar yemeğine Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Şahin, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz, İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı ve bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Sakarya Şube Başkanı Prof. Dr. Cemalettin Kubat, faaliyetler ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunurken; “Vakfımızın çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Valimize ve Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Birlik içinde Sakarya ve Türkiye için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

Birlik Vakfı'nın Ananevi iftarında konuşan Vali Hüseyin Avni Coş ise; “Milli Türk Talebe Birliğinden Birlik Vakfına uzanan bu yolda verilen emeklerin önemi çok büyük. Bugün elde ettiğimiz kazanım geçmişte hayal bile edilemezdi. Bunların kadrini, kıymetini daha iyi bilip ve bunların bizlere sağladığı imkanlarla daha iyi çalışıp daha fazla gayret göstermemiz lazım. En büyük düşmanlarımızdan olan rehavet ve miskinliğe kapılmamalıyız. Enerjimizi, aksiyonumuzu asla terk etmeden daha fazla gayret etmemiz, meşgul olmamız gerekiyor” dedi. Vakfın çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Vali Coş, “Sakarya’da yeniden ayağa kaldırılan Birlik Vakfının ve Milli Türk Talebe Birliğinin çalışmalarını yakinen takip ediyor ve güzel faaliyetler içerisinde olduklarını görüyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızın şehre ve ülkeye faydalı olacak her çalışmasında bizler de elimizden geleni yaparız.” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk de Birlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliğine desteklerinin süreceğini belirtti. İftar yemeğinde ayrıca Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Bilal Şahin ve DOKAP Başkanı Ekrem Yüce de selamlama konuşması gerçekleştirdi. İftar yemeğinden sonra Vali Coş, Rektör Elmas ve Birlik Vakfı yöneticileri hatıra fotoğrafı çektirdi ve çay sohbeti gerçekleştirdiler.