Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri gerçekleştirdikleri Sakarya ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanın Zeki Toçoğlu ile görüştü. Başkan Toçoğlu'nun makamında gerçekleşen ziyarete Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Alacacı, Kurucular Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Üyeleri AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri eski Milletvekili Yaşar Karayel ve 11. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bahaettin Cebeci, Birlik Vakfı Sakarya Şube Başkanı Prof. Dr. Cemalettin Kubat ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Birlik Vakfının Sakarya'da ki faaliyetlerinin konuşulduğu ziyarette şehre kurulacak yeni üniversiteyle alakalı da bilgi alışverişinde bulunuldu.
"Sakarya'ya Hayırlı Olsun"
İkinci Üniversitenin Sakarya'ya hayırlı olması temennisinde bulunan Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Alacacı, "Sakarya, konumu ve nüfusu itibarıyla ikinci üniversite için ideal bir şehir. Vakfımız, ikinci üniversite meselesiyle ilgilenen diğer sivil toplum kuruluşları gibi bu konudaki çalışmalarını tamamlamış ve yetkili mercilere sunmuştu. Sürecin bu noktaya gelmesi hepimizi mutlu etti. Sakarya'ya hayırlı olsun" diyerek ikinci üniversite için titizlikle çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Sakarya Milletvekillerine teşekkür etti.

Şehrin ikinci bir üniversiteye ihtiyacı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise "Sakarya'nın değişen çehresi ve yaşanabilir kentler arasında öne çıkması öğrencilerin tercihlerini şehrimiz için olumlu etkiledi. Sakarya Üniversitesinde öğrenim gören kişi sayısı 95 bin dolaylarında seyretmeye başladı. Ancak kalabalık öğrenci nüfusu üniversitemizi ister istemez artık zorluyor. Dolayısı ile ikinci üniversite ihtiyacı doğdu. Milletvekillerimizle birlikte şehrimizin bir ihtiyacını daha çözüme ulaştırmak için özverili bir şekilde çalıştık ve geldiğimiz noktada şehrimize çok yakışacak olan uygulamalı bilimler üniversitesinin onayını aldık. Üniversite meselesinde emeği olan Milletvekillerimiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.