Gerçekleştirilen buluşmada Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık, Sakarya Etnik Kültürler Arası Birlik Derneği Başkanı Alim Karakaya, Sakarya Erzurumlular Derneği Başkanı Abdurrahman Polat, Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bayraktar ve Sakarya Trabzonlular Derneği Başkan Yardımcısı Şener Türkmen yer aldı.  Kültür dernekleri temsilcileri darbeye karşı olduklarını ve meydanlarda yer almaya devam edeceklerini ifade ettiler.
 
“Meydanları boş bırakmayacağız”
Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık, “15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminden son derece üzüntü duymuş bulunmaktayız. İlk anlardan itibaren de bu hukuksuz, özgürlüğe ve demokrasiye karşı yapılmış harekete karşı çıktık. Bu girişimi gerçekleştiren hainlere de gerekli cezanın verileceği kanaatindeyiz. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nu da ziyaret ederek yanlarında olduğumuzu belirtmek ve meydanda gösterdiği mücadele için teşekkür etmek istedik. Bizde bu süreç normele dönene kadar meydanlarda olacağız” diye konuştu.
 
“Darbe girişimini kınıyoruz”
Sakarya Etnik Kültürler Arası Birlik Derneği Başkanı Alim Karakaya, “Öncelikle ülkemize ve şehrimize geçmiş olsun. Darbe girişiminin başladığı an itibariyle meydanlardayız. Dernek olarak vatandaşlarımıza ikramlarımız oluyor. Bu darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” derken; Sakarya Erzurumlular Derneği Başkanı Abdurrahman Polat, “Dernek olarak mücadele bitinceye kadar bir asker gibi meydanlardayız. Bundan kimsenin bir şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.
 
“Darbenin etkilerini çok iyi biliyoruz”
Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bayraktar, “Bizler 15 Temmuz Cuma gecesi başlatılan bu hain saldırının çok etkilerini yaşayan camiadan geliyoruz. Bu mücadelede hemşerilerimiz ile birlikte devletimizin, hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Elimizden gelen her şeyi de yapmaya hazırız. Darbelerin sonuçlarını bildiğimiz için bu olay bizler için daha farklı.  Bu girişim için devletimizin en ağır cezalar vereceğini biliyoruz. Dernek olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
 
“Meydanlardaki yerimizi aldık”
Sakarya Trabzonlular Derneği Başkan Yardımcısı Şener Türkmen, “Öncelikle dernek başkanımız Yılmaz Öztürk’ün selamlarını iletmek isterim. Bu terör olayını lanetliyorum. Bu olay başka bir şey. Dernek olarak vatanımızın ve milletimizin yanındayız. Bize düşen bir şey varsa yapmaya hazırız. İlk günden itibaren meydanlardaki yerimizi aldık. Allah’ın izniyle de bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.
 
“Birlikte dik durduk”
Kültür dernekleri temsilcilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Toçoğlu, “Bugün ülkemizde yapılmak istenen darbe girişiminin geri püskürtülmesinin 6’ıncı günü. Darbe girişiminin geri püskürtülmesinin 6’ıncı günü. Burada çok açık yüreklilikle bir şeyi ifade etmek istiyorum: Bu darbenin Türkiye genelinde önlenmesi, Sakarya’da da başarıya ulaşamamasının en büyük nedeni tüm kuruluşların birlik ve beraberlik içerisinde darbeye karşı dik durmasıdır. Milletimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, kurumlarımız ve basın kuruluşları ile beraber  hiçbir parti düşüncesi gözetmeden demokrasimize, insan haklarına ve seçilmiş hükümete sahip çıktık. Bu anlamda bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
“Tarih sizi hayırla anacak”
Başkan Toçoğlu, “Bugün ortaya koyduğunuz mücadele inanıyorum ki gelecekte çok büyük hayırla yad edilecektir. Çünkü gün bugündür. Gün darbelere, ülkenin geleceğini karartmaya çalışan hainlere karşı durma günüdür. Sizlerde hiç yüksünmeden, yorulmadan ilk geceden itibaren darbenin karşısında durarak meydanlara çıktınız. Ayrıca bu tür dönemlerde kalabalıkları yönetmek, itidal içerisinde tutmak kolay bir iş değildir. Bu sebeple Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘Eve dönün’ çağrısında bulunana kadar meydanlarda bize yardımcı olmalarını istirham ediyorum. Sizlere ve temsil ettiğiniz kitleye de şükranlarımı sunuyorum. İnşallah tarih sizi hayırla yad edecektir” şeklinde konuştu.