SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, 2,5 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Kayrancık - Nasuhlar İçme suyu Projesi’nin yılsonunda hizmet vermeye başlayacağını belirtti. Rüstem Keleş, “Eskimiş ve çapları yetersiz olan bu bölgedeki hatları yenileyerek kayıp-kaçak oranında büyük oranda tasarruf edeceğimiz gibi, genişletilen çaplar sayesinde bölgede yaşayan vatandaşların çeşmelerinden uzun yıllar bol ve kesintisiz su akacak” dedi. 

Kayrancık, Nasuhlar, Salmanlı, Örentepe, Aşırlar ve Karadavutlu gibi yerleşim birimlerine kesintisiz ve bol içme suyu sağlayacak olan proje tamamlanmak üzere. Proje hakkında bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Adapazarı’nda bulunan Kayrancık, Nasuhlar, Salmanlı, Örentepe, Aşırlar ve Karadavutlu gibi yerleşim birimlerine su temini sağlayan iletim hatları çok eski olması nedeniyle kayıp-kaçak oranı yüksek hatlardı. Ayrıca bu hatlar çap bakımından da yetersizdi. Bu nedenlerden dolayı bölgede oturan vatandaşlar içme suyu noktasında zaman zaman sıkıntı yaşıyorlardı. SASKİ olarak bu soruna kesin bir çözüm getirmek için çalışmalarına başladığımız Kayrancık-Nasuhlar Grup İçme suyu Projesi’ni büyük ölçüde tamamladık” diye konuştu.

2,5 Milyon TL’lik Proje

Proje kapsamında 52 kilometre isale ve şebeke hattı, 12 kilometre abone bağlantısı, 2 adet depo, 1 adet terfi merkezi inşa edileceğini belirten Rüstem Keleş, “Hatların döşenme işi tamamlandı. 2 adet depo ve terfi merkezinin inşası ise sürüyor. Hazırladığımız projeye göre çaplar 100 yıllık nüfus projeksiyonuna göre genişletildi. Ayrıca yenilenen hatlar sayesinde kayıp kaçak oranında da büyük tasarruf sağlanacak. Bu proje aynı zamanda öz sermayemiz ile gerçekleştirmiş olduğumuz en uzun metrajlı projelerden biri olma özelliği taşıyor. 2,5 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz bu projeyi yılsonuna kadar tamamlayarak hizmete alacağız” ifadelerini kullandı.