Serdivan Arabacıalanı Mahallesi’nde evinden çıktığı sırada kendisine sopayla saldıran gruba silahla karşılık veren, Ali İhsan Çerçel’in ölümüne ve Melih K.’nin de yaralanmasına sebep olan sanık O.S.’nin davasına devam edildi. Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen davaya tutuksuz yargılanan sanık O.S., sanık avukatları ve müşteki avukatları katıldı.

Emekli Başçavuş sanık O. S. mahkemede verdiği ifadede, “Olay olduğu sırada sırtıma ağır darbeler aldım. Ellerimin üzerinde yaralar vardı. Boğulmak üzereydim ve kendimi savunmak zorunda kaldım. Sürekli arkamdan ve sırtıma darbeler vuruyorlardı. Üzerimde kapüşonlu kaban vardı çoğu darbeyi kabanın kapüşonu engelledi. Ben kesinlikle yüzümü döndükten sonra kimseye ateş etmedim. Yüzümü döndükten sonra yaralının biri sola, diğeri ise sağa doğru ilerliyordu. Bunu keşif mahallinde de anlattım” dedi.

Sanıkları dinleyen ve talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, Sanık Ali G. hakkında çıkarılan yakalama emrinin devamına karar vererek davayı erteledi./ İHA