Şehirler arası otobüs firmalarında evcil hayvanlarını taşımak konusunda ciddi sıkıntılar çeken hayvan severlerin seslerini duyurmak adına Sakarya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu Ahmet Ufuk Işık bir imza kampanyası başlattı. 40 bin imzanın hedeflendiği kampanya daha 1. haftasında 6 Bin kişini kişinin katılımıyla büyük bir ses getirdi.

Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin 40. Maddesinin 6. Bendi sebep gösterilerek evcil hayvanların taşıma çantasında sakinleştirici verilerek ve karnelerinin olması şart koşularak taşınmasına tepki gösteren A Ufuk Işık, üniversitede okurken sahiplendirme maksadıyla çok sayıda kedi ve köpeği Sakarya’dan Zonguldak’a, Zonguldak’tan Sakarya’ya taşıdığını ve bu seferler esnasında otobüs firmaları ile çok ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Söz konusu maddenin ‘‘Özel kafeslerinde kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. Taşıtın içinde yolcularla birlikte canlı hayvan taşınamaz. Gerekli hallerde, yolcu alınmaksızın evcil hayvanların taşıtın içinde taşınabileceği özel sefer ve servisler düzenlenebilir” şeklinde olduğunu ifade eden Işık, “Madde, bu şekliyle bile aslında hayvan sahiplerini zora soktuğu halde keyfi olarak hayvana sakinleştirici verilmesinin veya hayvanın karnesinin olmasının vs şart koşulması, kimi zaman da hayvan taşımanın yasak olduğunun belirtilerek bagaja bile alınmaması, hayvan sahiplerini çok ciddi sıkıntıya sokuyor. Söz konusu sorunun bir an önce çözülmesi için imza kampanyası başlattık. Kampanyadaki hedefimiz 40 bin imza toplamak. Ancak daha ilk haftada 6 bin imzaya ulaştık” dedi.