Karasu merkezinde faaliyet gösteren minibüs ve taksici esnafı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin “Zeytin Dalı” harekatına destek vermek amacıyla bir günlük kazançlarını Mehmetçiğe bağışlayacaklarını açıkladılar. Açıklama öncesi şoförler araçlarını Türk bayraklarıyla donattı.

Karasu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kerim Uyar, “İlçemizde arkadaşlarla bir araya gelip başlattığımız bağış kapmayasına katılan halk otobüsleri, M plakalı minibüslerimiz, J plakalı minibüslerimiz, S plakalı servislerimiz, T plakalı taksilerimiz tamimiyle bu günkü hasılatlarını Mehmetçik Vakfına bağışlayacak. TSK’nın Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatına destek olmak istediğimiz için böyle bir etkinlik yaptık. Mehmetçiğimizi desteklediğimizi, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve ülkemizin yanında olduğumuzu göstermek istedik” dedi.


Karasu Belediye başkanı Mehmet İspiroğlu da, “Karasu Sivil Toplum örgütleri, başta Şoförler Cemiyetimiz olmak üzere, servisler ve yolcu minibüsleri bir günlük hasılatlarını Mehmetçik Vakfına bağışlamak amacıyla kampanya düzenledi. Biz de destek olmak için kampanyaya katıldı. Bizler burada rahat bir şekilde yaşayabiliyorsak, bu Mehmetçik sayesindedir. Suriye’de, Irak’ta, Güneydoğu’da canlarını feda eden, çocuklarını yetim, eşlerini dul bırakan şehitlerimiz ve tüm gazilerimiz için ne yapsak azdır” şeklinde konuştu.

Kampanyaya destek veren Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ise, “Devletimizin bekası için sınır ötesinde kahramanca yürüttüğümüz mücadelede verdiğimiz şehitlerimiz ve gazilerimiz adına çok onurlu bir davranış sergileyen şoför esnafımızı kutluyorum. Bu güzel davranışa bizler de destek olmak için buradayız” dedi./Mehmet KARAKAŞ