Çevreye karşı duyarlılığını her fırsatta gösteren Biosun Pamukova, temiz ve sürdürülebilir bir gelecek için yeni bir etkinliği daha destekledi. Çevre Koruma Ekoloji Bilimleri Dergisi’nin çevre koruma bilincini Avrupa düzeyine çıkartmak amacıyla düzenlediği etkinliklerin önemli bir ayağı olan Fidan Dikimi, Pamukova ilçesine bağlı Kemaliye Köyü ağaçlandırma sahasında tören eşliğinde gerçekleşti. Düzenlenen etkinliğe Biosun Pamukova da 100 adet fidanla destek verdi.



Törende, Biosun Pamukova’ya, Çevre Koruma Ekoloji Bilimleri Dergisi tarafından geleneksel hale getirilen “Fidan Dikim Etkinliği”ne verdiği 100 adetlik fidan desteği karşılığında bir plaket takdim edildi. Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadele etmek için düzenlenen bu etkinlikler ile; her yıl duyarsızlık ve ihmal sonucu yanan orman alanlarının yerine yeni yeşil alanlar oluşturulması; halk ve Biosun Pamukova gibi destekçi firmaların katılımı ile de herkese doğa sevgisi aşılanması hedefleniyor.



Biosun Pamukova’nın 1 Aralık 2015 tarihinde başlattığı “Kağıttan Fidana Dönüş” Projesi kapsamında, toplam 22 ton atık kağıt toplandığını ve bunun karşılığında 374 adet yetişkin ağacın kesilmesini önlediklerini hatırlatan Biosun Pamukova Eğitim Uzmanı Kaan Arda; sürdürülebilir bir gelecek için sorumluluk almanın ve bu sayede farkındalık yaratmanın gerektiğinin önemini vurguladı. Arda sözlerine şöyle devam etti: “Biosun Pamukova olarak çevreye, doğal kaynakların korunmasına ve aynı zamanda fidan dikimine gösterdiğimiz duyarlılığı bu vesile ile tekrar vurgulama imkanımız oldu. Çevre Koruma Ekoloji Bilimleri Dergisi’nin önderliğinde düzenlenen bu güzel projeye ufak da olsa bir katkı sağlamış olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.”



Geleceğimiz çocuklarımıza temiz bir çevre ve doğa bırakmayı hedefleyen Biosun Pamukova; 24 Mart’ta düzenlediği “Orman Haftası Kutlama ve Fidan Dikim Şenliği”nde “Kağıttan Fidana Dönüş” Projesinin ilk etabında toplanan 6.420 kg atık kağıdı 1.250 adet fidana dönüştürmüştü.