Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından ‘Bilinçli Su Kullanımı’ eğitimleri kapsamında 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 6 binin üzerinde öğrenciye eğitim verildi. Öğrencilerde su tasarrufu bilincini oluşturmak amacıyla başlatılan eğitimler ile her geçen gün daha fazla öğrenciye ulaşılırken ayrıca SASKİ tarafından şehirde inşa edilen yüksek teknoloji tesisler öğrenciler, araştırmacılar ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye de devam ediyor. Bu yıl da 7’den 70’e birçok yaş grubu ve farklı meslek grubundan bin 91 kişi SASKİ tesislerini yakından inceleme şansı buldu.

 
6 bin121 öğrenciye eğitim
SASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan değerlendirmede “Öğrencilerde su tasarrufu bilincini oluşturmak amacıyla başlattığımız eğitim programlarımızı bu dönem için tamamladık. Geride bıraktığımız 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 39 okulda 6 bin 121 öğrenciye ulaşarak onlara ‘Bilinçli Su Kullanımı’ eğitimi verdik. Çeşitli animasyonlar ve görsellerle desteklediğimiz eğitimlerde öğrencilere alınan küçük önlemler ile büyük tasarruf sağlayabileceklerini ve suyun geleceği için bunun önemli olduğunu anlatıyoruz. Başlattığımız eğitim programları ile öğrenciler suyun bilinçli ve tasarruflu kullanılması konusunda artık daha hassas davranıyorlar” ifadelerine yer verildi.

 
Tesislerde bin 91 ziyaretçi
Açıklamanın devamında ise, “Yine geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde farklı meslek grupları ve 7’den 70’ e birçok yaş grubundan bin 91 kişi tesislerimizi ziyaret etti. Yurtiçi ve yurtdışından birçok akademisyen ve öğrenciyi yüksek teknoloji tesislerimizde misafir ettik. Söz konusu geziler ile öğrenciler teorik alandaki bilgilerini hayata geçirilmiş bir şekilde görme şansı buluyorlar. Önümüzdeki dönemde de hem ‘Bilinçli Su Kullanımı’ eğitimleri hem de tesis gezilerimize gelen talepler doğrultusunda devam edeceğiz. SASKİ olarak bir yandan gerçekleştirdiğimiz dev projeler bir yandan verdiğimiz eğitimlerle, gerçekleştirdiğimiz gezilerle şehrimizin geleceğini garanti altına alıyoruz” denildi.