Ziyarette, Sakarya’daki Derneklerin Genel Kurul sonrasında yapacakları işlemler için Derneklere kolaylık sağlayan DERBİS bilgi işlemi ile ilgili istişarelerde de bulunuldu.

Sakarya il Dernekler Müdürü Adnan Zengin, “İlimizde yaklaşık bin 700 dernek var, bu derneklerin bürokrasi işlemlerini DERBİS bilgi sistemi üzerinden kolaylaştırıyoruz.‎ DERBİS bilgi sistemi dernekler için büyük kolaylık” şeklinde konuştu.

TÜMSİAD Sakarya Şube Genel Sekreteri Ferhat Ateş ise DERBİS bilgi sisteminin faydalarının anlatılacağı Sakarya’da Dernek yöneticilerine yönelik geniş bir toplantı yapılması durumunda destek vereceklerini belirtti.‎

Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS), İçişleri Bakanlığı altında faaliyet göstermekte olan Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından işletilmekte olup, merkez ve taşra personelinin iş ve işlemlerini yürütebileceği bir web uygulaması sistemi.

‎Dernek ve üst kuruluşların mevzuat gereği vermekle yükümlü oldukları beyanname ve bildirimler, online olarak internet üzerinden DERBİS kullanılarak gönderilebiliyor.

Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) herhangi bir vatandaşın evinde oturduğu yerden online dernek kurmasını sağlayacak kadar basit bir web uygulaması.‎