Etkinliğe Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, SABİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Gök, TÜBİFED Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Anlaş, TÜBİDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rüştü Arseven, firmaların bilgi işlem yöneticileri ve yetkilileri katıldı.

Stantları gezerek bilgiler aldı

Programın yapıldığı salona girmeden önce Bilişim Sektöründe faaliyet gösteren firmaların stantlarını gezen Vali Nayir, firma yetkilileri ile gelişmeler üzerine bir süre sohbet ederek bilgiler aldı.

“Teknoloji hızla ilerliyor”

Programın açılış konuşmasını yaparak derneklerinin aynı zamanda Türkiye Bilişim Federasyonu kurucu üyesi olduğunu ifade eden SABİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Gök, teknolojinin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini belirtti.

İnternetin son derece hızlı bir şekilde hayatımıza girdiğini kaydeden Gök, “Sektör olarak bu teknolojiyi vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. İnternetteki verilerin güvenliğini sağlamak için çeşitli önlemler almamız gerekiyor. Aynı zamanda bilişim sektörünün tanımlarının da doğru bir şekilde yapılması çok önemli” dedi.

“Bilişim sektör birliği kurulmalı”

Sektörün gelişimi için öncelikli olarak bir Bilişim Sektör Birliği kurulmasına gerek olduğunu belirten TÜBİFED Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Anlaş, bu birliğin sektörün dünya ile entegre olmaya yardımcı, rekabet koşullarının oluşmasını da sağlayacak altyapının temel unsuru olduğunu söyledi. Anlaş, böylece sektörün sorunlarına yönelik çözümlerin hızlıca hayata geçirilebileceğine inandıklarını ifade etti.

“2023 hedefimiz 10 milyar dolar”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu organizasyonun bir paydaşı olduğunu söyleyen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Bilişim Zirvesine katılan tüm firmalara başarılar diledi. Jeopolitik konumu, doğası ve potansiyeli ile Sakarya’nın gerçekten güzel bir şehir olduğunu kaydeden Altuğ, “Ekonomik anlamda sıkıntılar yaşansa da sanayi alanında, hizmet sektöründe ve turizm sektöründe her geçen gün üretime devam ediyoruz. 2018 yılı itibariyle 400 firma ile 5,6 milyar dolar ihracat, 3,2 milyar dolar ithalat yapmış ve Türkiye'de 7. sırada olan Sakarya’nın ticaret oranının yaklaşık 10 milyar dolar civarında bulunuyor. Hedefimiz, 2023 yılına kadar ihracatçı firmalarla yalnızca ihracatı 10 milyar dolara çıkarmak” dedi.

“Güzel bir iş çıkarılmış”

Zirveyi Sakarya'da gerçekleştirmeye vesile olan herkesi yürekten tebrik ettiğini ifade eden Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da, bu önemli buluşmada herkesin çok güzel bir iş çıkardığını, sektördeki firmalarımız ile sektörün uzmanlarının fikir alışverişinde bulunmalarının İlimize de önemli katkıları olacağına inandıklarını belirtti.

“Önemli bir zirveye ev sahipliği yapıyoruz”

Konuşmaların ardından Bilişimde Siber Güvenlik, Kobilerde Dijital Dönüşüm, Endüstri 4.0’a Doğru ve Sektör Birliği gibi konularda uzman kişiler önemli sunumlar gerçekleştirirken, Vali Ahmet Hamdi Nayir de ülkemizin dört bir yanından Sakarya’ya gelen katılımcıları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Vali Nayir, Sakarya’nın çok önemli bir zirveye ev sahipliği yaptığını, programda emeği geçenleri de kutladığını belirtti.