Konu ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul; yaptığı açıklamada bilişim sektöründeki sorunları dile getirildiği çalıştayın önemine değinerek sektör adına büyük bir adım olduğunu belirtti.

Kümelenmelere önem veren bir anlayışla her sektörün gelişmesi, rekabette güçlenmesi adına faaliyetlere devam ettiklerinin de altını çizen Kösemusul, “Sektör temsilcileri olarak meslektaşlarının mağduriyetlerini gidermek amacıyla girişimlerde bulunan tüm komitelerimize öncülük ederek destek oluyoruz. Bilişim Çalıştayı da içeriği itibariyle bu anlam büyük önem teşkil ediyor. Sektörel bir mağduriyetin giderilmesi adına Sakarya merkezli başlayıp gelişeceğine inandığımız bir birlik çalışmasıdır. Sonuç bildirgesi doğrultusunda ilerleme kaydedeceğine inanıyorum. Çünkü ülkemizin bilişim sektörünün gelişimi ve dış dünyaya açılması ancak katma değerli hizmetlerin üretiminden ve bunun oluşturacağı sermaye birikiminden geçiyor” dedi.

bilisim_calistayi2.jpg

31.Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Necmettin Kırık ise çalıştay sonuç bildirgesinin detayları hakkında bilgi vererek bildirgede yerli yazılım sanayi desteklenmesi ve yerli yazılım kullanımı teşvik edilmesinin önerildiğini, bilişim sektöründe sertifikasyon uygulamasına geçilmesinin önemine değinildiğini belirtti.

Kırık, çalışmada ayrıca Türkiye genelinde bir bilişim komiteleri sektör birliği oluşturulmasının faydalı olacağı sonucuna varılan çalıştay bildirgesinde, Bilişim Sektör Birliği oluşumu için TOBB’a başvuruda bulunmak için çalışma yapılmasını önerdiklerini böyle bir mesleki örgütlenme yapısının,  sektörün temsil gücünü artıracağını dile getirdi.

Bilişim için Sektör Birliği Çalıştayı Sonuç Raporu

1 - Yerli yazılım sanayi desteklenmeli ve  yerli yazılım kullanımı teşvik edilmelidir.

2-  Bilişim Sektöründe sertifikasyon uygulamasına geçilmesi gerekmektedir.

3-  Ticaret ve Sanayi Odaları Bilişim komiteleri sektör birliği oluşumu için kararları almalıdırlar

4-  TOBB bünyesinde Bilişim Sektör Birliği oluşumu için TOBB’a talepte bulunulmalı