Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin sanat geleceğine hediye edilen Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. 14 farklı branşın yer aldığı merkezde eğitimler usta eğitmenler tarafından gerçekleştiriliyor.

Bilimsel ve sanatsal çalışmalar

Bilimsel Bitki Ressamlığı eğitmeni Naile Akın Sevim, “Derslerimizde bir bitkiyi birebir ölçeklendirerek kâğıda aktarıyoruz ardından bitkinin doğada sahip olduğu rengin aynısına boyuyoruz. Derslerimizde öğretmiş olduğumuz bu teknikle üretilen ürünler akademik çalışmalarda bilgi olarak kullanılıyor. Kursumuza katılan öğrencilerimiz bilimsel çalışmalar ya da sanatsal çalışmalar yapabilirler. Kursiyerlerimize karakalem, ölçü, monogram dediğimiz yani tek renk çalışmasını yaptırıyoruz. Öğrencilerimize ışık gölge algısını yerleştiriyoruz. Daha sonra da renkli çizimlere geçiş yapıyoruz. Kursiyerlerimiz, kendilerini geliştirdikleri takdirde birçok iş imkânlı onları bekliyor olacak” diye belirtti.

Hem tanıyorum, hem çiziyorum

Kursiyer Ebrar İskender ise, “İhtisas Merkezi’ndeki eğitimden çok memnunum. İlk defa bu tarz bir eğitim alıyorum. Resim kursuna gitmek istiyordum. Daha sonra Bilimsel Bitki Ressamlığı kursu olduğunu öğrenince, dikkatimi de çektiği için hemen geldim. Hem bitkileri tanıyorum hem de onlarla ilgili resim yapıyorum. Hocamız başta olmak üzere buranın enerjisi çok yüksek. Arkadaş ortamımız güzel. Bilimsel Bitki Ressamlığının hayatıma çok büyük katkısı olabileceğini düşünüyorum. Kendimi bu alanda geliştirip çizer olmak istiyorum. Belki ileride teknik çizimle kalmayıp bu sanatla ilgili sanatsal çalışmalar bile yapabilirim” ifadelerini kullandı.