MEB-DER Genel Başkanı Ali Akıllı, “Projemizin Serdivan etabında; kadınların karar alma mekanizmalarına dahil edilmesi, birey olarak kabul edilmeleri,  kadına şiddet, öncü kadınlar, anne, kadınların demokrasiye katkısı ve aile içi iletişim konularında eğitimlerimiz olacak. Adapazarı ve Erenler’de 10’dan fazla okulda binden fazla öğrenciye eğitim seminerleri verdik.  Aralık ayı içerisinde Serdivan ilçemizde öğrencilere ve velilere toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmaya dönük eğitimlerimiz devam edecek” dedi.

Ali Akıllı, bu projenin kendileri için çok önemli olduğunu dile getirerek, “Çünkü bir Hadis-i Şerif’te; Allah sizden, kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister. Çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir buyurulmaktadır. Her kadın, bir erkeğin ya kızıdır, ya kız kardeşidir yahut hanımıdır veya onu doğuran annesidir. Onun için kadınlara kötü şeyler reva görülmemeli, onlara layık olduğu değer verilmeli, hürmet edilmelidir. Erkek eşi ile iyi geçinmeli, sinirli, hırçın ve ona karşı kırıcı olmamalıdır.  İslamiyet’in kadına verdiği önemi bilmeyen birisinin İslam’ın kadına bakışını tarifi, körlerin fili tarif etmesine benzer. Körün biri, filin bacağına dokunur. Fil direk gibi der. Biri karnına dokunur, Fil duvar gibi der. Diğeri de hortumuna dokunur. Fil yılan gibi der. Görenle görmeyen bir olmadığı gibi, bilenle bilmeyen de bir olmaz” şeklinde konuştu.

Ali Akıllı, kadınların sosyal hayata kazandırılmaları, sosyal risk grubundan çıkarılmaları, hak ettikleri saygınlık ve değeri kazanmaları için bu eğitimleri önemsediklerine dikkat çekerek, “Bunları anlatırken kadınların demokrasiye katkılarından, öncü kadınlardan, ailedeki öneminden bahsediyoruz. Kadına yönelik şiddetin insani hiçbir gerekçesinin olamayacağını, buna ne yasaların ne de dinimizin müsaade ettiğini belirtiyoruz. Gelecek nesiller için eğitim yolu ile belki de büyüklerin yaptıkları hataları yapmamaları için önlem almış oluyoruz.  Bi Dünya Kadın ve Savaşta Kadın Olmak Konferanslarımızın ardından yeni konferanslarla da projemizin amaçlarına hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.