MEB-DER Genel Başkanı Ali Akıllı açılış konuşmasında; “MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği olarak İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ve il milli eğitim müdürlüğümüz ile de bir protokolü bulunan  Bi Dünya Kadın Projemizin açılış programını Uzman Psikolog Özkan Şenol ile birlikte siz değerli rehber öğretmenlerimiz ile yapmıştık. Açılış programında proje sürecinde nelerden bahsedeceğimizi ve neler yapacağımızı konuşmuştuk.

Bugün de burada kapanış programında yine sizlerle birlikte neler yaptığımızı ve yaptığımız çalışmaların sonuçları ile önerilerini paylaşmak istiyoruz.
Proje sürecinde 8 farklı ilçede 40 okulda yaklaşık 10 bin öğrenciye seminerler verdik. Ayrıca halka açık 2 konferans gerçekleştirdik. Seminerlerimizde; kadının ailede ve toplumdaki yeri ile kadına yönelik şiddet üzerine çalışmalar yaptık.

Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi, kadınların demokrasiye katkıları, birey olarak kabul edilmeleri, karar alma mekanizmalarına dahil edilmeleri, sosyal risk olmaktan çıkarılmaları, ailede ve toplumda saygınlıklarının artırılması, İslam’da kadına verilen değer gibi konularda farkındalık oluşturmaya çalıştık. Proje kapsamında bir de anket çalışması gerçekleştirdik. Öğretmen öğrenci veli ve sivil toplum kuruluşları yöneticilerinden oluşan bin kişiye; kadının ailedeki yeri, kadının toplumdaki yeri ve kadına yönelik şiddet algısı üzerine sorular yönelttik.

Bu araştırma sonucunda 200 sayfalık akademik bir çalışmayı yayına hazır hale getirdik. Birazdan bu çalışmamızda elde ettiğimiz verilerin bir kısmını sizlerle paylaşacağız. Projemiz sürecinde bizlerden desteğini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İl Dernekler Müdürlüğümüze ve siz değerli öğretmen arkadaşlarıma en kalbi duygularla teşekkür ediyorum” dedi.


Proje Eğitmeni Hatice Yılmaz da yaptıkları akademik çalışmanın istatistikleri ile birlikte proje sonuçları ve çözüm önerileri sunumu yaptı.
Program sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Dernekler Müdürlüğüne ve projede görev alan SAÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Fatih Yardımcıoğlu ile Proje Eğitmeni Hatice Yılmaz’a plaket takdim edildi.