Sakarya Beşir Derneği tarafından organize edilen Suriye Türkmenleri ve Mültecilerine yönelik ‘Sana ihtiyacım var’ kampanyasında toplanan yardımlar Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle Suriye’ye gönderildi.

Sakarya Beşir Derneği temsilciliği olarak yaklaşık 20 gün önce başlatılan kampanya kapsamında toplanan 75 ton un ve 3 ton şeker olmak üzere çeşitli gıda maddelerinden oluşan 4 Tır dolusu yardım, Suriye Türkmenleri ve Mültecilerine ulaştırılmak üzere Beşir Derneği’nin Kilis’te bulunan deposuna gönderildi.

Beşir Derneği’nin kampanyasına Semerkand Vakfı, TÜMSİAD İşadamları Derneği ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile SATSO Sakarya Ticaret ve sanayi Odası da destek verdi.

Kent Meydanı’nda düzenlenen uğurlama törenine, Semerkand İl Vakıf Başkanı Erdinç Bora, TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Kesik, Sakarya Beşir Derneği İl Temsilcisi Fuat Kazova, Semerkand Vakfı İl Müdürü Mustafa Sorgun, TÜMSİAD Şube Genel Sekreteri Ferhat Ateş, ÇEKSOY Başkanı Hasan Alemdaroğlu, Semerkand Şube Başkanları, TÜMSİAD, Semerkand Vakıf ve Beşir Derneği üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Beşir Derneği yurt içinde 242 noktada yurt dışında 55 ülkede faaliyet gösteriyor.