Adapazarı Tepekum Mahallesinde  1 Ağustos tarihinde meydana gelen olayda, besi çiftliğinde çalışan 26 yaşındaki Afgan uyruklu F.V, başka bir çiftlikte çalışan ve tartışma yaşadığı M.A ve İstanbul'dan gelen arkadaşları tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatan polis, M.A.’nın F.V.’yi dövdürtmek için İstanbul’daki arkadaşlarına haber verdiğini Sakarya’ya gelen yabancı uyruklu şahısların, F.V.’yi bıçaklayarak öldürdüğünü tespit etti. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı incelemeler doğrultusunda yabancı uyruklu şahısların İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bir evde saklandıkları öğrenildi.

Ekiplerin yaptıkları operasyon sonrasında Afganistan uyruklu 26 yaşındaki J.M., 25 yaşındaki M.A., 26 yaşındaki R.A. ve 23 yaşındaki M.M. gözaltına alınarak Sakarya’ya getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden J.M., M.A. ve M.M. tutuklanarak cezaevine gönderilirken R.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.