Aynı zamanda Bakkallar Federasyonu Başkanı olan Bendevi Palandöken’i, Sakarya’da ağırlamaktan mutlu olduklarını söyleyen Başkan Akdardağan, “Genel Başkanımız ile Sakarya’da hem esnafımızı ziyaret ettik, hem de güncel konuları ele aldık. Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın da yer aldığı ziyarette, Genel Başkanımız ile hükümet tarafından esnafın borç yapılandırması konusunda fikir alış verişi yaptık. Bu zor süreçte, hükümetin aldığı bu karar hem ülke, hem il ekonomimizi hareketlendirecektir. Esnafımızın vergi ve SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılacak olması sevindiricidir” dedi.

Borcunu peşin ödeyen esnafa ayrıca indirim uygulanacak olmasının da esnafa sağlayacağı avantajları konuştuklarını söyleyen Başkan Akdardağan, “Peşin ödeme yapan esnafımızın faizinin yarısı silinecek, ödemeyenlerin için ise 18 ay vade imkanı getirilecektir. Böylelikle hem devletimiz kazanacak, hem de esnafımız nefes alabilecek. Bu düzenlemenin detayları önümüzdeki günlerde netleşecek. Milletimizle birlikte bu süreçten güçlenerek çıktığımıza inanıyorum. Vatandaşımızın esnafına sahip çıkmasını ve alış verişlerini bakkalından yapması çağrımızı yineliyoruz” şeklinde konuştu.



Akdardağan, “Önümüzdeki süreçte, esnafımız adına önemli gelişmelerin yaşanacağını ümit ediyoruz. Güzel haberleri peş peşe vermek için heyecanımız artıyor. Özellikle bakkal ve bayi esnafımızı yakından ilgilendiren gelişme var. Tekel ruhsatlarının süre uzatımı gündemde. Ayrıca yeni tekel ruhsatların bakkallar odalarına verilmesi planlanıyor. Bu bizim beklentilerimiz içerisinde yer almaktaydı” dedi.

Akdardağan, “Büyük alış veriş merkezlerine sınırlama getirilmesi, başta bakkal ve küçük esnafımızın korunmasına yönelik düzenlemeler, esnafımızın vergi borçları gibi önemli konuların gündeme geleceğini de belirten Genel Başkanımızın bu ziyareti bizleri çok mutlu etti. Başkanımız Sakarya ziyareti sonrasında Düzce Esnaf Odaları Birliğini de ziyaret etmiştir. Bu yaşanan gelişmelerin takipçisi olacak ve mutlu haberleri esnafımızla hemen paylaşacağız” dedi.