Akyazı ilçesinde yaşayan Ö.D. isimli genç, bir süre önce araç ile ezilerek parçalanan tilki ve silahla vurulmuş şahinle fotoğraf çektirip, “Ben ateş etmem ezer geçerim” sözüyle sosyal medyada paylaşmış ve büyük tepki çekmişti.

Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığına giderek konuyla ilgili ifade veren genç, suçlamaları kabul etmeyerek; "Ben yoldan geçiyordum, yolun kenarında parçalanmış tilki ve ölmüş doğanı gördüm. Arkadaşım görsün diye arabamla orada durdum ve fotoğraf çektirdim. Doğanın tüfekle vurulmuş olduğunu gördüm. Eve gittim, bir anlık gaflet ile sosyal medyada paylaştım. İki saat sonra gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabındaki fotoğrafları kaldırdım. Olayın bu derece büyüyeceğini tahmin etmedim. Pişmanım, normalde avcılık ile ilgim yok. Avcı filan değilim. Görüp fotoğraf çekildiğim için suçlu duruma düştüm. Bundan sonra hayvanlara karşı daha hassas davranacağım” demişti.

Ö.D. isimli genç suçlamaları kabul etmese de Sakarya Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından Kara Avcılığı Kanunu'na göre, koruma altındaki kızıl şahin için bin 40 TL idari ve 8 bin 250 TL tazminat bedeli olmak üzere toplam 9 bin 290 TL para cezası kesildi./ www.akyazihaber.com